LOADING

Type to search

Welke raambekleding is het meest geschikt?

Wooninspiratie

Welke raambekleding is het meest geschikt?

Share
raambekleding

Het plaatsen van raambekleding is een uitstekende manier om functionaliteit en uitstraling met elkaar te combineren. Je hebt hierin dusdanig veel mogelijkheden dat de kans groot is dat je het lastig vindt om te bepalen welke raambekleding het meest geschikt is. In dit artikel gaan we de meest gekozen opties voor je op een rijtje zetten. Aan de hand van deze keuzehulp wordt het veel makkelijker om een keuze te maken voor de meest geschikte raambekleding.

Waarom geschikte raambekleding eigenlijk onmisbaar is in woningen

Het is eenvoudig uit te leggen waarom geschikte raambekleding eigenlijk onmisbaar is in woningen. Allereerst vormt raambekleding een belangrijke barrière tussen het raam en de woonruimte. Deze barrière zorgt voor de instandhouding van het binnenklimaat. De (koude) invloeden van buiten hebben veel minder invloed op de temperatuur binnen. De investering in raambekleding verdien je dus terug in je energierekening. 

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om raambekleding op te hangen vanwege de verduisterende eigenschappen (lees: de lichtinval te beïnvloeden) en de mogelijkheden om inkijk van buitenaf te voorkomen. Je hebt dus meer privacy. Tot slot werkt raambekleding versterkend bij de uitstraling van een specifieke sfeer. 

Welke soort raambekleding is geschikt?

Zoals je leest, is raambekleding breed inzetbaar maar let op, niet iedere raambekleding is geschikt voor iedere ruimte. Op de vraag welk soort raambekleding geschikt is, voor een specifieke ruimte, is het goed om de verschillende soorten raambekleding onder je aandacht te brengen. Op deze manier krijg je het antwoord op al je vragen.

  • Rolgordijnen zijn niet alleen functioneel maar zorgen ook voor de gewenste sfeer. Je kunt een keuze maken uit diverse stoffen, kleuren en maten. Daarnaast heb je verschillende keuzemogelijkheden in de mate van verduistering. Je doelstelling bij het gebruik van rolgordijnen zullen bepalend zijn. Rolgordijnen zijn dus geschikt voor iedere ruimte.
  • Dakraam rolgordijnen zijn speciaal voor deze toepassing ontwikkeld en vormgegeven. Deze voorzieningen zijn vaak volledig verduisterend en warmte reflecterend. Dakraam rolgordijnen worden geleverd in een gesloten cassette aan de bovenzijde en voorzien van speciale profielen aan de zijkanten.
  • Duo rolgordijnen worden tegenwoordig veel gebruikt. Deze gordijnen zijn voorzien van twee stoflagen en een kettingbediening. Hierdoor is dit een perfecte manier om invloed uit te oefenen op de mate van lichtinval en je privacy. Duo rolgordijnen zijn in diverse kleurstellingen verkrijgbaar zodat je deze perfect kunt laten aansluiten op je woonstijl.
  • Vouwgordijnen zijn een perfecte optie als je een woonruimte een warme- en romantische sfeer wilt geven. Deze gordijnen zijn voorzien van horizontaal gevouwen stof wat dit soort gordijnen een eigen karakter geeft. Met een bedieningskoord kun je de mate van lichtinval van buitenaf reguleren.
  • Houten jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling en passen hierdoor in iedere woonstijl. Uiteraard is dit de beste optie als je voor een natuurlijke- of klassieke woonstijl hebt gekozen. Deze natuurlijke variant van de authentieke Luxaflex bieden alle mogelijkheden om de lichtinval en de doorkijk te beïnvloeden.   
  • Aluminium jaloezieën hebben dezelfde toepassingen als de varianten van hout met het grote verschil dat aluminium beter past in een moderne- of industriële setting.
  • Plisségordijnen zijn moderne vormen van raambekleding. Het is een elegante-, sfeervolle- en zeker functionele- vorm hiervan. Plisségordijnen kunnen vergeleken worden met rolgordijnen maar dan de meest moderne optie hiervan. Bij deze vorm van raambekleding maak je onder andere een keuze tussen de verschillende mogelijkheden in stof transparanties.
  • Gordijnen mogen uiteraard niet in dit rijtje ontbreken. Deze authentieke optie met de grote veelzijdigheid in keuzemogelijkheden met betrekking tot stofsoort, de kleur en de transparantie maakt je keuze voor een geschikte raambekleding nog lastiger….Makkelijker kunnen we het helaas niet voor je maken.