LOADING

Type to search

Met deze investeringen haal je meer uit je zwembad

Tuin Woontips

Met deze investeringen haal je meer uit je zwembad

Share
Met deze investeringen haal je meer uit je zwembad

Een zwembad is natuurlijk een prachtig iets om te hebben in je tuin. In ons land is het een echte luxe en past het perfect bij een wellness tuin. In het buitenland kom je zwembaden veel vaker tegen. In alle eerlijkheid: dat heeft natuurlijk ook met het klimaat te maken. In ons land biedt een zwembad in de zomer heerlijk verkoeling, maar buiten de hete dagen wordt het maar amper gebruikt. Maar is dat ook echt zo? Wanneer je een zwembad hebt, wil je hier natuurlijk ook het maximale uit halen. Dat kan, door slim te investeren in de juiste accessoires. Hierbij lichten wij er twee uit: verwarming en filters.

Zwembadverwarming

Zwembadverwarming is een investering die zich absoluut uitbetaalt. Zeker in ons land. Het aantal dagen waarop het warm genoeg is om echt lekker te zwemmen, is vaak op twee handen te tellen. Al weet je het met onze zomers nooit, natuurlijk. Maar eerlijk: buiten de maanden juni, juli en augustus worden de meeste zwembaden amper gebruikt. Zelfs menig zomeravond is niet warm genoeg om echt lekker te zwemmen.

Dat is ontzettend jammer, want van je zwembad wil ja natuurlijk zo vaak en zo lang mogelijk genieten. Zwembadverwarming maakt dit mogelijk. Met goede zwembadverwarming verleng je de periode waarin je kunt genieten van je zwembad aanzienlijk. Van de eerste mooie dagen tot de laatste lekkere dagen in het najaar.

Wanneer je op zoek bent naar zwembadverwarming zul je zien dat je zeer veel keuze hebt. Er is altijd passende verwarming voor jouw zwembad en budget. Welke verwarming optimaal geschikt is, hangt niet alleen van je budget af, maar ook van het formaat van je zwembad. Je kunt kiezen uit diverse soorten warmtepompen, warmtewisselaars, maar ook bijvoorbeeld zwembadverwarming systemen die werken op zonne-energie.

Zwembadfilters

Niemand wil zwemmen in een vies zwembad. Zwembadfilters zijn vanuit die optiek je beste vriend. Deze filters staan ook wel bekend als “zandfilters”, maar die naam heeft niets te maken met wat zij filteren. Het is de manier waarop ze filteren: met behulp van zand. Ze filteren uiteraard veel meer dan alleen zand uit het water.

Zwembadfilters pompen het water rond en filteren viezigheid eruit. Denk daarbij aan haren, zand, blaadjes en andere viezigheid. Omdat het water wordt rondgepompt, blijft het ook voldoende zuurstofrijk. Zeker in combinatie met een reguliere waterpomp.

Zwembadfilters zijn er in alle soorten en maten en voor diverse budgetten. Of je nu een klein of groot zwembad hebt: er is altijd een optimale filter. In moderne filters wordt gebruikgemaakt van filterglas; een zandsoort die niet alleen perfect filtert, maar die er ook voor zorgt dat er veel minder onderhoud nodig is aan het systeem. Wie investeert in een goed filtersysteem heeft hier vaak een jaar of vijf geen omkijken naar. Dat betekent heel wat lentes, zomers en hopelijk ook delen van de herfst (zeker als je ook zwembadverwarming hebt) heerlijk zwemmen in een mooi schoon bad.