LOADING

Type to search

Natuurlijke materialen in huis

Woontips

Natuurlijke materialen in huis

Share

Door natuurlijke materialen te combineren met lichte tinten krijgt je huis een warme, heldere en rustige sfeer. Daarnaast zijn deze materialen ook nog duurzaam en biologisch afbreekbaar. Op welke manieren kun je natuurlijke materialen in je interieur verwerken? Hier volgen vijf manieren.

Kasten en tafels

Een eettafel of bijzettafel van onbewerkt hout bepaalt direct de sfeer in je huis. Ook is onbewerkt hout een prachtig materiaal voor een kast of dressoir. Hout is in veel verschillende kleuren te krijgen. Geniet van de verscheidenheid van dit mooie, rustieke product en combineer verschillende soorten hout met elkaar. Er zijn ook tafels en kasten van bamboe te krijgen. Deze hebben ook een hout-look en zijn vaak nog veel steviger dan hout. Bovendien is bamboe CO2 neutraal, waardoor het een hele duurzame keuze is.

Stoelen en krukjes

De stoelen en krukjes zijn ook uitermate geschikt voor het verwerken van natuurlijke materialen. Een logische optie is natuurlijk hout of bamboe. Maar denk ook eens aan leer of jute. Een leren stoel geeft een stoere, maar warme look. Het is zowel geschikt als eettafelstoel of als zitkamerstoel. Jute is in verschillende vormen te krijgen. Je denkt misschien aan een jute zak, wat inderdaad een leuke bekleding kan zijn voor je stoel of kruk. Maar als grovere varianten van jute geweven worden, vormt zich ook een unieke en rustieke bekleding. Hetzelfde geld voor veel grasvormen, zoals bijvoorbeeld riet of rotan.

Vloerkleed
Voor het aankleden van je vloer zijn heel veel natuurlijke opties. Wol heeft een warme, knusse uitstraling en is een favoriet bij velen. Er zijn ook veel vloerkleden van andere natuurlijke materialen te krijgen die de aankleding van je huis helemaal kunnen afmaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jute, sisal, zeegras en kokos. Deze materialen hebben een robuustere structuur. Een schapenvacht of dierenhuid geeft ook een mooi accent aan je woonkamer.

Lampen

Een hanglamp geeft ook een mooie gelegenheid voor het gebruiken van natuurlijke producten. Een rotan hanglamp is op veel plaatsen te verkrijgen. Ook natuurlijke touwsoorten, het liefst zo grof mogelijk, zijn heel sfeerbepalend.

Decoraties

Allereerst: planten. Als je je huis een natuurlijke look wilt geven zijn planten een must. Er zijn fantastisch veel vormen en varianten mogelijk voor kamerplanten. Ze hoeven niet altijd ergens op te staan, je kunt ze ook ophangen! Als je geen groene vingers hebt, kun je beginnen met cactussen. Als het je lukt een cactus een tijdje in leven te houden, kun je de stap maken naar een iets moeilijkere plant. Plantenhangers, kistjes, manden, er zijn zo veel natuurlijke spullen te koop om je huis mee aan te kleden.

Natuur betekent leven

Het is logisch dat we ons als mensen aangetrokken voelen tot natuur. Door deze producten in je huis te gebruiken zal je niet alleen een stijlvol huis krijgen, maar ook een ruimte creëren waar iedereen zich fijn voelt.