LOADING

Type to search

Net als in de sportschool

Woontips

Net als in de sportschool

Share
Net als in de sportschool

Hoewel we allang blij zijn dat we zo langzamerhand weer ‘normaal’ de deur uit kunnen en sportlocaties weer volledig open zijn, is de mogelijkheid om (ook) thuis te sporten zo gek nog niet. Je bent niet afhankelijk van openingstijden, kunt zo uit bed op je sportmat rollen en er is nooit een plek bezet. Met een paar gewichtjes en een sportelastiek ben je er zo ongeveer wel, en zelfs met alleen je eigen lichaamsgewicht kun je een prima training samenstellen. Om het nog makkelijker te maken en voor net dat beetje extra, zijn er multifunctionele apparaten die thuis niet veel ruimte innemen.

Backlounge

Kunnen je rug en nek wel wat aandacht gebruiken na al dat thuiswerken? Met een Backlounge kun je de lichaamsdelen zowel trainen als ontspannen. De Backlounge heeft meerdere trainingsopties om je spieren te trainen, en biedt daarnaast inversietherapie. Met inversietherapie kun je de rug op een natuurlijke manier trainen en ontspannen; je maakt namelijk een strekbeweging. Door de beweging strek je de ruggengraat en ontspant de rug.

Een sterke rug

Van voorovergebogen naar een klein laptopscherm turen, worden je rug en nek niet heel blij. Bij rugpijn heb je al gauw het idee dat je je rug voornamelijk moet ontlasten om van de pijn af te komen, maar het beste is om de rug (als dat goed voelt natuurlijk, er moeten geen blessures of overbelasting ontstaan) te trainen zodat de spieren sterker worden. Dit in combinatie met een goede zit- en werkhouding en genoeg beweging door de dag heen, kan rugpijn in de toekomst helpen voorkomen.

Slim Cycle

Wil je thuis graag iets actiever trainen? De Slim Cycle is een trainingsfiets en roei-apparaat in één. Je kunt er actief op fietsen, en de hometrainer net zo makkelijk transformeren tot een ligfiets. Daarnaast kun je met de roei-elastieken tegelijkertijd je bovenlichaam trainen. Op deze manier combineer je cardio en krachttraining: de beste manier om te trainen.

Cardio en krachttraining

Onder krachttraining wordt verstaan: het trainen van spieren. Cardio daarentegen zorgt vooral voor het trainen van het uithoudingsvermogen. Bij een cardio-training moet je hart hard werken om genoeg zuurstof in het lichaam te krijgen. Door deze continue weerstand word je hart sterker, en je conditie beter. Bij een krachttraining train je wel je spieren, maar word je hart niet gestimuleerd aan het werk te gaan. Als je beide trainingsvormen combineert, train je dus zowel je conditie als je spieren.