LOADING

Type to search

Nieuw bureau aanschaffen? Let op de volgende punten

Werkkamer Woontips

Nieuw bureau aanschaffen? Let op de volgende punten

Share
Nieuw bureau aanschaffen Let op de volgende punten

Als je een nieuw bureau aan wil schaffen voor jouw werkplek, dan klinkt dat in de eerste instantie misschien als een simpel klusje. Het is tenslotte maar een bureau, toch? Bij het uitkiezen van een bureau komt meer kijken dan je denkt. Met name als je kijkt naar een ergonomisch correcte werkplek speelt je bureau hier een grote rol in. Hoe kies je dan het beste je nieuwe bureau uit? Let op de volgende aandachtspunten om te verzekeren dat je het ideale bureau uitkiest.

Stevigheid is erg belangrijk

Je hebt vast wel eens aan een bureau of tafel gezeten die enorm wiebelde. Erg irritant! Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je een stevig bureau uitzoekt waarvan je zeker weet dat hij niet gaat wiebelen. Ideaal is dan een bureau met verstelbare poten, die je hoger of lager kunt zetten als dit nodig is. Zo heb je nooit last van een wiebelende werkplek.

De goede hoogte voor jouw lengte

Een bureau hoort een bepaalde hoogte te hebben. Om een goede houding aan te nemen, hoor je als volgt te zitten: benen in een hoek van 90 graden, rug rechtop en tegen de rugleuning van je stoel, armen comfortabel op het bureau en hoofd recht vooruit. Ben je best lang en zit je erg hoog op je stoel, waardoor het bureau aan de lage kant is? Dat zit natuurlijk niet prettig. Hetzelfde geldt voor als je aan de kleinere kant bent. Een verstelbaar bureau is dan ideaal. Je kunt hem dan zo hoog of laag zetten als je zelf wil. Ook kun je ervoor kiezen om eraan te staan – dit is ook erg goed voor je rug en schouders, en zal ervoor zorgen dat je het veel langer uithoudt achter je bureau. Je kunt verstelbare bureaus voor niet heel veel geld vinden, maar ook ideaal is het gebruik maken van gebruikte kantoormeubelen. Deze vind je dan voor een stuk minder geld en een tweedehands bureau is vrijwel altijd nog helemaal goed te gebruiken.

Genoeg ruimte

Bureaus komen in allerlei soorten en maten. De ene is smal en diep, de ander is lekker breed maar heeft weinig diepte. Wat is voor jou ideaal? Als je een setup hebt met één of meerdere monitors en je hiernaast ook graag bijvoorbeeld een notitieblok, een tekentablet of iets anders hebt liggen, heb je al snel veel ruimte nodig op je bureau. Zorg er dus voor dat je het formaat bureau niet onderschat, maar dat je een goede grootte aanschaft. Zeker als je wellicht later je setup uit wil breiden is een groot bureau erg handig.