LOADING

Type to search

Nieuwe dakbedekking aanschaffen

Woontips

Nieuwe dakbedekking aanschaffen

Share
Nieuwe dakbedekking aanschaffen

Stroomt het regenwater na een hevige regenbui jouw woning binnen? Of wil je dit soort lekkages ten gevolge van een defecte dakbedekking juist voorkomen? Vervang dan tijdig jouw dakbedekking. De dakbedekking van jouw woning is heel bepalend voor jouw wooncomfort. Het is daarom raadzaam om een versleten dakbedekking tijdig te vervangen. Let wel bij het aanschaffen van een nieuwe dakbedekking altijd op de kwaliteit. Je dak vormt immers een heel belangrijk onderdeel van je woning.

Verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen

Als je jouw huidige dakbedekking wilt vervangen, heb je de keuze uit diverse dakbedekkingsmaterialen. De meest bekende traditionele dakbedekkingsmaterialen dienen op het dak te worden bevestigd met behulp van branders. Voor deze klus zijn kennis, ervaring en professioneel materieel vereist. Je zult hiervoor dan ook een dakdekker moeten inhuren. Ben je op zoek naar een dakbedekkingssoort die wat moderner is? Kies dan voor EPDM. Deze synthetische rubbersoort is kwalitatief gezien heel sterk. Het is dan ook niet voor niets dat dit materiaal steeds meer terrein wint. Door de hoogstaande kwaliteit van deze dakbedekkingssoort zit je er binnen jarenlang droog en tochtvrij bij. De levensduur van dit materiaal is namelijk heel lang. Het is dus een goede investering voor nu én voor op de lange termijn.

Gebruiksvriendelijk en kwalitatief goed

Zowel professionele dakdekkers als particulieren geven steeds vaker de voorkeur aan EPDM folie als dakbedekkingsmateriaal. Maar hoe komt dit toch? Is het enkel de kwaliteit die dit materiaal uniek maakt? Of is er meer? Het is inderdaad niet enkel de kwaliteit waarmee deze rubbersoort zich van andere dakbedekkingsmaterialen onderscheidt. Deze rubbersoort is namelijk ook uniek vanwege de manier waarop het materiaal moet worden bevestigd. Traditionele dakbedekkingsmaterialen moeten doorgaans met behulp van branders door professionals worden bevestigd. Maar dat geldt voor deze rubbersoort niet. Dit materiaal kan namelijk gewoon worden vastgelijmd. Dit klinkt simpel en dat is het ook! Jij kunt namelijk zelf eenvoudig dit dakbedekkingsmateriaal op jouw dak bevestigen.

Hoe wordt de dakbedekking precies geplaatst?

Het is uiteraard heel plezierig als je zelf jouw dakbedekking kunt bevestigen. Dit scheelt namelijk een hoop kosten. Je hoeft immers geen professionele dakdekker meer in te huren. Maar hoe gaat het zelfstandig plaatsen van de dakbedekking precies in zijn werk? Je kunt het zelf doen, maar hoe precies? Er is een speciaal EPDM pakket verkrijgbaar. Dit pakket is voorzien van alle benodigde materialen. Met behulp van de meegeleverde lijm in dit pakket kun je de dakbedekking eenvoudig vastlijmen. Hier zijn geen branders of professionele kennis en/of ervaring voor nodig. Met de juiste materialen kan iedereen deze dakbedekking plaatsen!