LOADING

Type to search

Onderhoud aan het dak: waar kun je aan denken?

Woontips

Onderhoud aan het dak: waar kun je aan denken?

Share
Onderhoud aan het dak waar kun je aan denken

Bij het onderhoud aan je woning wil je natuurlijk alle onderdelen meenemen. Van je interieur tot je tuin, van je muren tot je dak! Is het dak toe aan een flinke opknapbeurt? Je doet er goed aan om meteen alle gerelateerde werkzaamheden mee te nemen. Zo kan je dak vervolgens weer een flinke tijd mee – wel zo’n prettige gedachte. Lees verder om te weten te komen waar je allemaal aan kunt denken!

Zonnepanelen laten plaatsen

Als je toch aan de slag gaat met het dak, is het een goed idee om zonnepanelen te laten plaatsen. Zo maak je meteen een slimme keuze rondom je energiegebruik. Hoewel zonnepanelen om een investering vragen, betalen ze zich uiteindelijk terug: je gebruikt in de toekomst immers voor een groot deel directe energie van de zon! Het laten plaatsen van de panelen is in een handomdraai geregeld en de panelen kunnen al in een dag tijd op je dak liggen. Ga op zoek naar een professionele partij om ze te plaatsen bij jou in de buurt, zoals zonnepanelen Apeldoorn. Als je meer in het oosten van het land woont, kun je denken aan een goed bedrijf voor zonnepanelen Hengelo. Als de zonnepanelen er eenmaal zitten, kun je achteroverleunen en doet de zon het verdere werk!

Reinigen van het dak

Door de jaren heen kan je dak behoorlijk vuil worden, vanwege alle weertypes waar we mee te maken krijgen. Er komt aanslag op de dakpannen, en er blijft afval hangen in bijvoorbeeld de dakgoten. Daarom is een grondige reinigingsbeurt van tijd tot tijd zeker wenselijk. Hiermee kan de grootste schade weer worden hersteld of kan toekomstige schade zelfs worden voorkomen. Laat in ieder geval de dakgoten reinigen, en de schoorsteen als je er een hebt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan met een hogedrukspuit. Je zult ervan versteld staan hoeveel vuil er tevoorschijn komt – qua takjes en bladeren, om maar wat te noemen. Opgeruimd staat netjes!

Reparatie van kleine onderdelen

Bij regulier onderhoud aan het dak worden meestal ook kleine reparaties meegenomen. Denk aan het repareren van beschadigde dakpannen. Dit heb je vaak niet eens in de gaten: vanaf beneden kun je niet gauw zien of er een dakpan is gescheurd of beschadigd. Om te voorkomen dat de beschadiging verder oploopt, is het echter verstandig om het direct aan te pakken.

Coating ter bescherming van het dak

Om je dak voor de komende periode weer beter te beschermen tegen regen, wind en vuil, is het verstandig om een laag coating aan te laten brengen. Hiermee voorkom je tevens de groei van mossen en algen op je dak: zo blijft je dak er ook nog eens mooier uitzien. Dat is uiteraard mooi meegenomen!