LOADING

Type to search

Pimp je tuin: tover je tuin om naar je droomtuin!

Tuin

Pimp je tuin: tover je tuin om naar je droomtuin!

Share
Pimp je tuin tover je tuin om naar je droomtuin!

Om je droomtuin te realiseren, is een haag een mooie toevoeging. Een haag zorgt voor privacy en voor een mooie, groene omgeving. Er zijn veel verschillende soorten hagen. Zo kan je gaan voor een bladhoudende haag die zorgt voor veel privacy, of een bladverliezende haag die juist veel zon doorlaat in de winter. Een sierhaag kan ook een weloverwogen optie zijn en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden.

Sierhagen: alleen functioneel, of ook mooi?

Een sierhaag ziet er niet alleen prachtig uit, maar kan in sommige gevallen ook veel privacy bieden. Zo is een hele sterke, mooie haagplant de Ligustrum, oftewel de liguster. Deze haagplant zorgt binnen no time voor een sierlijke touch in je tuin. Nog een voordeel: deze plant is semi-wintergroen, wat betekent dat de haag alleen zijn bladeren laat vallen wanneer we te maken hebben met een strenge winter. Hebben we ‘normale’ Nederlandse winters, dan houdt de liguster zijn bladeren gewoon tot aan de lente. Dit is dan ook het moment dat de oude blaadjes uitvallen, om plek te maken voor de nieuwe bladeren.

Een andere elegante, sierlijke optie is de Prunus Lusitanica ‘Angustifolia’, beter bekend als de Portugese Laurier. Deze haagplant heeft een diepe, donkergroene kleur, waardoor het een klassieke, luxe uitstraling heeft. Deze haagplant is in juni op zijn vrolijkst: de plant produceert in deze maand prachtige kleine, geurige bloemen. Deze bloemetjes veranderen meestal naar besjes, die vogels, bijen en vlinders aantrekken. Deze haagplant heeft weinig onderhoud nodig en is het hele jaar mooi.

Fleur je tuin op met licht

Sierhagen fleuren de wat saaiere delen van je tuin op. Maar naast een sierhaag te plaatsen, zijn er nog veel meer opties om je geliefde tuin een ‘finishing touch’ te geven. Zo zorgt tuinverlichting voor een gezellige sfeer in je tuin. Plaats bijvoorbeeld eens een tuinlaarn in een donker hoekje, of steek een bamboe tuinfakkel in de grond!

Creëer gezellige hoekjes

Om helemaal tot rust te komen in je tuin, kun je ervoor kiezen om gezellige hoekjes te creëren. Zet bijvoorbeeld een tuinset neer, waar je heerlijk kan loungen met vrienden en familie tot in de late uren. Heb je niet genoeg plek voor een tuinset? Dan kan een hangstoel ook erg leuk zijn. Maak het af met gezellige kussens. Om je gezellige hoekje af te bakenen, kun je een soort muur maken van je favoriete sierhaag. Dit zorgt voor een romantische look, inclusief privacy.