LOADING

Type to search

Relevant cadeau of grote bijdrage aan je kinderen geven: hier kun je als ouder aan denken

Woontips

Relevant cadeau of grote bijdrage aan je kinderen geven: hier kun je als ouder aan denken

Share
Relevant cadeau of grote bijdrage aan je kinderen geven hier kun je als ouder aan denken

Als ouder is de kans groot dat je meer financiële bestedingsruimte hebt dan je kinderen. Zeker als ze nog relatief jong zijn: van jongvolwassen student tot starter bijvoorbeeld. Toch kunnen de levensonderhoudskosten ook op jonge leeftijd al behoorlijk hoog zijn. Wil je je kind financieel tegemoetkomen, door een groot cadeau te schenken of een belangrijke bijdrage te doen? Dit zijn relevante zaken om aan te denken.

Zonnepanelen voor de woning

Is het je kind gelukt om een koopwoning te bemachtigen? Dat is een mooi behaald doel! Een volgende stap kan het verduurzamen van de woning zijn. Zo blijft de energierekening zo laag mogelijk en wordt er een goede toekomstgerichte keuze gedaan. Het laten plaatsen van zonnepanelen op het dak is een uitstekend voorbeeld: wellicht kun je je kind hierbij helpen. Het vraagt namelijk om een eenmalige investering, waarna de panelen zich weer terug laten betalen door de jaren heen. Er zijn professionals in de buurt te vinden voor het plaatsen van de panelen. Denk aan zonnepanelen Enschede, om een voorbeeld te noemen. De panelen zijn snel op het dak geplaatst, waarna het profiteren van start gaat.

Gasloos wonen

De woningen in ons land moeten langzaam maar zeker van het gas af. Bij nieuwbouwwoningen wordt hier al direct rekening mee gehouden, maar bij bestaande woningen moeten de bewoners dit zelf oplossen. Gasloos wonen vraagt om een behoorlijke doch belangrijke aanpassing: dit is een mooie manier om je kind te kunnen helpen met de inrichting van een energiezuinigere woning.

Hulp bij de hypotheek

Hulp bij de hypotheek

De bovenstaande tips zijn uiteraard alleen van toepassing als je kind al een eigen huis heeft kunnen kopen. Is dit nog niet het geval? Dan is het zaak om eerst nog een stap terug te nemen: help je kind bij het afsluiten van een hypotheek. Ouders mogen namelijk een flinke schenking doen, om het kind te helpen om meer kans te maken op de woningmarkt. Zeker met de huidige oververhitte woningmarkt kan dit een behoorlijke uitkomst zijn voor je kind – het is absoluut iets om over na te denken, als de middelen ervoor beschikbaar zijn.

Rijbewijs betalen

Is je kind nog wat jonger? Dan zijn de bovenstaande zaken wellicht nog niet direct aan de orde. Iets anders om bij te helpen, is het financieren van het rijbewijs van je kind. Dit is immers ook behoorlijk prijzig, zeker op een jongere leeftijd. Een rijbewijs kan veel vrijheid bieden. Het kan het ook eenvoudiger maken voor je kind om naar studie of werk te reizen.

Studie betalen

Heb je de middelen om je kind te ondersteunen bij het betalen van het studiegeld? Dit is tevens een relevante optie. De studieschuld van je kind zal zo uiteindelijk lager zijn. Je helpt je kind al behoorlijk uit de brand door een deel mee te betalen – dit zal je in dank worden afgenomen.