LOADING

Type to search

Soorten Matrassen Gids

Slaapkamer Woontips

Soorten Matrassen Gids

Share
Soorten Matrassen Gids

Als je wakker wordt met pijntjes en kwalen, is het wellicht tijd voor een nieuw matras. In de loop der jaren is de matrasindustrie gegroeid en is het soort materiaal dat ze gebruiken uitgebreid, waardoor er meer variëteiten zijn ontstaan. In deze blog artikel wordt een aantal type matrassen besproken.

Elk matrastype biedt zijn eigen gevoel, wat de ene slaper misschien verkiest boven de andere. Traagschuim voelt bijvoorbeeld knuffelig aan, terwijl binnenvering voor meer veerkracht zorgt.

Traagschuimmatrassen

Het type traagschuim matras dat bekend staat als Memory Foam, ook bekend als visco-elastisch schuim, is polyurethaanschuim dat is behandeld met chemicaliën om een ​​schuim met meer viscositeit te creëren. Traagschuim wordt zachter onder hitte en druk om zich aan te passen aan de natuurlijke rondingen van het lichaam voor drukpuntverlichting. Het heeft ook een uitstekende bewegingsisolatie, zodat je minder snel wakker wordt van beweging.

Een belangrijk nadeel van traditioneel traagschuim is dat het warmte vasthoudt: de dichte structuur beperkt de luchtdoorgang, waardoor het materiaal minder ademend is. Sinds het debuut van het matras in de jaren 90, nemen fabrikanten koelfuncties op, zoals plantaardige oliën, gel en koper of grafiet.

Plantaardig schuim

Plantaardige olie vervangt tijdens het productieproces gedeeltelijk aardolie, wat resulteert in een ademend, responsiever traagschuim.

Gel Memory Foam

Gel wordt gezwenkt of gemengd, of gelparels worden toegevoegd. Gel absorbeert en verspreidt lichaamswarmte terwijl het hetzelfde gevoel behoudt als traditioneel traagschuim.

Kwaliteit

Kijk naar de ILD-classificatie en dichtheid om een ​​hoogwaardige traagschuimmatras te vinden. ILD – Indentation Load Deflection – meet hoeveel druk er nodig is om een ​​4-inch inkeping op een schuimoppervlak te maken. Hoe lager het getal, hoe zachter het schuim. De meeste traagschuimmatrassen variëren van 8 tot 20.

Dichtheid bepaalt hoe het schuim het lichaam ondersteunt en wordt gemeten in pond per kubieke voet (PCF) – hoe lager de meting, hoe zachter de dichtheid. Schuim met een lage dichtheid wordt meestal aangetroffen in de comfortlaag, terwijl schuim met een hoge dichtheid meestal in de steunlaag zit, afhankelijk van het merk.

Koud schuim

Een koudschuim matras is gemaakt van polyurethaan, dat wordt gebruikt om alles van isolatie tot meubels te maken. Polyurethaanschuim is eigenlijk een soort kunststof, maar het is ook een schuim dat uitzet bij verhitting.

Bij verhitting smelt het plastic tot een vloeibare vorm en hardt het na afkoeling weer uit. Dit proces creëert een stevig kussen dat niet samendrukt of zijn vorm verliest. Deze matras heeft een open celstructuur en het materiaal ventileert van nature en laat vocht goed door, zodat de matras koel blijft en geen warmte vasthoudt.

Koudschuim is erg zacht en kan zich aanpassen aan de vorm van het menselijk lichaam, met de juiste contouren om te helpen bij een juiste slaaphouding en drukverlichting om pijn te voorkomen. Het is geschikt voor gebruik in matrassen en kussens en biedt het hoogste comfort.

Hybride matrassen

Hybride matrassen combineren drukverlagend traagschuim of latex met de veerkracht van opgerolde spoelen om het “perfecte” bed te creëren. Het idee achter de hybride was om een ​​matras te creëren met alle voordelen van twee verschillende matrassen. Veel fabrikanten proberen een schuim- of binnenveringsbed door te geven als een hybride matras, maar een echte hybride zal een comfortlaag bevatten van ten minste 2 inch dik van traagschuim of latex en een ondersteunende laag van pocketveren.