LOADING

Type to search

Tips voor de badkamer in 2022

Badkamer

Tips voor de badkamer in 2022

Share
Tips voor het inrichten van een badkamer

Is 2022 het jaar dat je de badkamer volledig gaat aanpassen of is het de bedoeling om wat nieuwe accenten toe te voegen? De badkamer is vaak de eerste kamer die je ziet in de vroege ochtend. Dan is het prettig als je daar op comfort, maar ook op esthetiek kunt rekenen. Hieronder vind je trends en tips voor de badkamer in 2022.

1. Klassieke kranen

Klassieke kranen geven een tijdloos accent aan iedere badkamer. De klassieke vormen herken je meteen terwijl ze beschikken over de modernste techniek. Het grote voordeel van een klassieke kraan in je badkamer is dat ze overal goed mee te combineren zijn. Heb jij een compleet klassiek sanitair, dan is een klassieke kraan boven de wasbak uiteraard een echte must. Maar ook in iedere andere stijl badkamer is een klassieke kraan een goede optie. Kijk maar eens naar de vele modellen van zeer strak tot weelderig die er vandaag de dag beschikbaar zijn.

2. Organisch en natuurlijke lijnen

In de natuur zijn er nauwelijks rechte lijnen en dat is een trend voor de badkamer in 2022. Gebruik van organische materialen,  ovale spiegels en afgeronde klassieke kranen kunnen dat effect verhogen. Er wordt steeds meer belang gehecht aan het terugbrengen van de natuur in huis. Het is ook een bekend feit dat mensen eerder tot rust komen in een natuurlijke omgeving. Wat ligt dan meer voor de hand dan een organische badkamer? Ook in de badkamer hebben kamerplanten inmiddels een plaatsje veroverd.

3. Durf kleur te bekennen

Een badkamer waar alles wit is, heeft inmiddels een relatief ouderwetse uitstraling. Vandaag de dag maak je niet alleen met de tegels op de vloer en de muren een statement maar ook met het meubilair, kranen en andere zaken. Daarbij gaat het om harmonie en eenheid in verscheidenheid. Er zijn kleuren die echt bij een badkamer horen zoals grijstinten, bruintinten maar ook zwart, wit en metaal past overal bij. Is jouw voorkeur wat avontuurlijker? Ook een kleurrijke badkamer is helemaal van deze tijd, mits je erin slaagt om ook felle kleuren in harmonie te krijgen. In iedere winkel met goed sanitair is de keuze enorm.

4. Spiegels

Wat is er nu meer bepalend voor een badkamer dan de spiegel of vaker nog spiegels in deze tijd. Als je de eerste blik op jezelf werpt, is het prettig dat zoiets gebeurt in een spiegel met zachte verlichting en zonder dat deze beslagen is. De spiegels van 2022 zijn dan ook voorzien van een eigen indirecte verlichting die best mag zorgen voor een beetje geflatteerd en zacht beeld. Indien de spiegel is voorzien van een antidamp functie is deze ook prettig in het gebruik voor het in model brengen van je kapsel en/of het aanbrengen van make-up. De vormen van een spiegel zijn ook van belang voor de indruk die ze geven van de badkamer. Rechthoekige of vierkante spiegels passen niet in het beeld van 2022. Een ovalen spiegel is echt trendy maar ook een ronde spiegel of een exemplaar met afgeronde hoeken is een optie.