LOADING

Type to search

Tips voor het inrichten van een badkamer

Badkamer

Tips voor het inrichten van een badkamer

Share
Tips voor het inrichten van een badkamer

Is jouw badkamer aan vervanging toe of heb je een nieuwe woning gekocht waar je meteen een badkamer naar jouw smaak en wensen in wilt installeren? Dan zul je ontdekken dat je best eens voor een uitdaging kan komen te staan. Bij het inrichten en ontwerpen van een badkamer zijn er namelijk talloze keuzes die gemaakt moeten worden. Wij gaan je op weg helpen met onze tips voor het inrichten van een badkamer. Zo kan jij in no time genieten van je eigen wellness paradijs.

Bepaal je badkamerstijl

Als je je nieuwe badkamer vorm gaat geven, is het zaak om eerst te bepalen welke badkamerstijl bij je past. Hou je van een moderne inrichting dan kun je het beste kiezen voor strak afgewerkte badkamermeubels. Hou je meer van warme kleuren en speelse elementen dan zit je met een landelijke stijl helemaal goed. Stoere en robuuste elementen passen het beste in een industriële badkamer. Om voor jezelf een beeld te kunnen vormen, kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op een site als Pinterest. Hier vind je volop inspiratie voor verschillende badkamerstijlen.

Welke kleur heeft je nieuwe badkamer?

Nu je je badkamerstijl bepaald hebt, is het belangrijk om de kleur van je nieuwe badkamer uit te kiezen. Badkamertegels spelen hierbij een grote rol. Bij een moderne badkamer passen tegels die zowel op de grond als op de muren terugkomen. Een lichte tegel geeft je badkamer een rustige en open uitstraling en zorgt voor een ruimtelijk effect, terwijl een donkere tegel zorgt voor meer sfeer en ook uitstekend in een industriële badkamer past.

Welke items mogen niet ontbreken in jouw badkamer?

Als je voor jezelf een keuze hebt gemaakt qua stijl, is het belangrijk om na te gaan denken over de inrichting. Ga je vaak in bad? Dan mag een heerlijke badkuip natuurlijk niet ontbreken. Er zijn echter ook mensen die het Spaans benauwd krijgen van een bad of hier simpelweg geen plaats voor hebben. Dan kom je natuurlijk al gauw bij een douche uit. Wil je een toilet in je badkamer hebben of komt die apart op een andere plaats in huis? Tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor een bidet ne zoals in de zuidelijke landen van Europa de standaard is. Tot slot de keuze voor een wasmeubel. Wil je die met waskommen of een enkele opzetwasbak of moet(en) deze weggezakt zijn in het meubel?

Verlichting is erg belangrijk in de badkamer

Hoewel goede verlichting erg belangrijk is in de badkamer is dit toch iets wat vaak onderschat of over het hoofd gezien wordt. Plafondverlichting is erg praktisch om de gehele badkamer mee te verlichten en is goed te gebruiken als je naar het toilet moet of gaat douchen maar om make up op te doen of om je te scheren kun je beter kiezen voor spiegelverlichting. Doordat deze verlichting vaak in de spiegel geïntegreerd is, schijnt dit op je gezicht waardoor je alle detail goed kunt zien. Wil je wat meer sfeerverlichting in de badkamer kun je natuurlijk ook nog kiezen voor waterdichte inbouwspots.

Badkameraccessoires voor de finishing touch

Nu je de meeste keuzes wat betreft je nieuwe badkamer hebt gemaakt, kun je deze verder gaan stylen en inrichten met badkameraccessoires. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooie opbergkast voor verzorgings- en douchespullen, handdoeken, een spiegel, een handdoekenrek, douchemat, kaarsen, of een zeeppompje. Hiermee maak je jouw badkamer compleet en geef je deze sanitaire ruimte een extra karakter. Kortom; vergeet de details niet!