LOADING

Type to search

Tips voor het uitzoeken van hondenvoer!

Woontips

Tips voor het uitzoeken van hondenvoer!

Share

Het uitzoeken van geschikt voer voor je hond kan best een lastige opgave zijn. Iedere hond is verschillend en heeft andere behoeftes. Er zijn verder heel veel verschillende soorten hondenvoer verkrijgbaar, wat het ook lastig maakt om een goede keuze te maken. Op de websites Alles4dieren.nl kun je veel informatie vinden over het uitzoeken van hondenvoer. Hieronder staan ook een aantal tips die je kunt gebruiken bij het uitzoeken van hondenvoer voor jouw viervoeter!

Let op de leeftijd en grootte van je hond

Het is belangrijk dat je hondenvoer uitkiest dat bij de leeftijd en grootte van je hond past. Puppy’s hebben bijvoorbeeld een hele andere behoefte qua voeding dan volwassen honden. Puppy’s hebben veel meer voedingsstoffen nodig die hen helpen bij het groeien. Het is dan ook belangrijk om speciaal voer te kopen dat geschikt is voor puppy’s of juist voor volwassen honden. Het is verder ook goed om te kijken naar de grootte van het hondenras. Kleinere hondenrassen hebben hondenvoer met andere voedingsstoffen nodig dan grotere hondenrassen. Het is dus erg belangrijk om voeding te kiezen dat speciaal voor kleine of grote hondenrassen is ontwikkeld!

Bekijk de voedingsstoffen

Het is ook goed om te kijken van welke voedingsstoffen het hondenvoer is voorzien. Is het voer voorzien van bijvoorbeeld veel dierlijke vetten, eiwitten, graan, vitamines en mineralen? Het is daarbij ook goed om te kijken wat de verhoudingen zijn van deze voedingsstoffen. Veel soorten hondenvoer bestaan namelijk voor een groot deel uit granen. Graan is op zich geen slecht voedingsmiddel, maar het is beter om te gaan voor een gevarieerdere voeding. Zo weet je zeker dat je hond al zijn benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt!

Een speciaal voedingsdoel

Het kan zijn dat je hond ergens last van heeft of ergens ondersteuning bij nodig heeft. Veel honden hebben bijvoorbeeld last van een graanallergie, waardoor ze niet goed tegen voer met graan kunnen. Het is dan belangrijk om voor graanvrij hondenvoer te kiezen. Een hond kan ook last hebben van een moeilijke spijsvertering. Het is dan belangrijk om voor voeding te gaan dat de spijsvertering van de hond extra ondersteunt. Een ander speciaal voedingsdoel kan bijvoorbeeld de ondersteuning van de vacht en huid van je hond zijn. Ook hiervoor bestaat weer speciale voeding dat de vacht en huid van je hond ondersteunt. Sommige honden hebben overgewicht en hebben moeite met afvallen. Dan zou je voor hondenvoer kunnen gaan dat je hond helpt om slanker te worden. En zo heb je voor elk probleem wel een passend soort hondenvoer!

Met al deze tips wordt het vast een stuk makkelijker om een geschikt soort hondenvoer uit te kiezen!