LOADING

Type to search

Trends voor de slaapkamer 2021

Slaapkamer Wooninspiratie Woontips

Trends voor de slaapkamer 2021

Share
Trends voor de slaapkamer 2021

Als de donkere maanden verstreken zijn, beginnen vaak de kriebels om het interieur weer een beetje aan te passen. In de slaapkamer kan dat vaak het beste, om een aantal redenen. Ben jij nieuwsgierig wat de trends zijn voor 2021? Hieronder staan een aantal leuke tips.

1. Kleur

Het zijn donkere kleuren geworden die trending zijn voor de slaapkamer in 2021. Hierbij moet je denken aan donkergroen, donkerblauw, bordeauxrood, grijs en zwart. Gelukkig is het in de slaapkamer vaak eenvoudig om kleuraccenten aan te brengen of te wijzigen. Dat kan via decoraties, maar uiteraard ook via je dekbedovertrek. Ben je toe aan een nieuw dekbedovertrek, kies dan voor een echte trendy kleur. Steeds vaker kiezen ook stellen voor twee eenpersoons dekbedden, om de strijd om het gedeelde dekbed te voorkomen. Daarbij horen ook twee eenpersoons dekbedovertrekken en daarmee kan je verassende effecten bereiken. Wist je dat je bij 1 persoons dekbedovertrek altijd dezelfde breedte krijgt, maar de lengte moet kiezen? Op Smulderstextiel.nl kun je inspiratie opdoen.

2. Planten

Het heeft lang geduurd maar planten horen er weer helemaal bij in de slaapkamer. Dat is niet verwonderlijk omdat planten stijlvol zijn en er zeer veel verschillende opties zijn. Planten zorgen uiteraard ook voor zuurstof al moet je wel beseffen dat dit overdag gebeurt als er licht beschikbaar is. Het is wel even goed opletten dat je planten koopt die ook geschikt zijn voor de slaapkamer. Vaak kan je planten in de slaapkamer immers minder licht bieden dan in de woonkamer.

3. Ga voor duurzaam

De zorg voor het milieu neemt gelukkig nog ieder jaar toe. Ook in de slaapkamer kan je bewust kiezen voor duurzaamheid. Kies voor duurzame verf, want verf is vaak een grote boosdoener als het gaat om problemen met het milieu. Voor je beddengoed zijn er ook diverse opties met natuurlijke materialen, die niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook meer aangenaam zijn voor jouw nachtrust. Een bed vervang je beslist niet ieder jaar, maar als het weer nodig is, let dan op het materiaal en de wijze waarop het slaapkamerameublement is geproduceerd. Ook hierbij geldt dat kwaliteit langer mee gaat en ook vaak beter is voor die wereld waar we zuinig op moeten zijn.

4. Betonlook

Na de badkamer heeft betonlook nu ook de slaapkamer veroverd. Het is dé trend van 2021. Uiteraard heb je diverse opties om je slaapkamer een stoere look te geven zonder dat het aan comfort hoeft te ontbreken. Ook qua prijs zijn er voor iedereen mogelijkheden. De vloer is een goed begin en daarbij kan je bijvoorbeeld kiezen voor pvc-tegels, maar ook laminaat of een gietvloer. Informeer naar de eigenschappen van deze soorten vloerbedekking zodat je weet wat het beste past in jouw woonomgeving. Voor de muren is er speciale verf in beton-look. Hierin zijn kleine witte korreltjes opgenomen om die ruwe indruk te geven die bij deze look horen. Ook is er behang dat eenvoudig is aan te brengen. Uiteraard kan je daarbij een passend dekbedovertrek kiezen.