LOADING

Type to search

5 handige manieren om van een kale muur een levendige muur te maken

Wooninspiratie

5 handige manieren om van een kale muur een levendige muur te maken

Share
van een kale muur een levendige muur maken

Een kale muur straalt rust en eenvoud uit maar de kans is groot dat je hier toch op een gegeven moment op bent “uitgekeken”. Less is more maar kan wel op een gegeven moment gaan vervelen. Er zijn diverse eenvoudige manieren om van een kale muur een levendige muur te maken. In deze blog delen we hier 5 handige manieren voor.

Een kale muur wat meer levendig te maken, zo doe je dat!

Ben je van plan om een kale muur wat meer levendig te maken? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat het overwegen van de verschillende opties je het meeste tijd zal kosten. Je hebt zeer veel eenvoudige, snelle en vooral voordelige mogelijkheden om van een kale muur een levendige muur te maken. Laat je hieronder gerust inspireren door de mogelijkheden. We delen 5 opties met je maar niet zonder je mede te delen dat er zeer veel variaties hierop te verzinnen zijn.

5 handige manieren om van een kale muur een levendige muur te maken

  • Gebruik van muurstickers. Dit is een zeer eenvoudige oplossing om het saaie karakter van een kale muur te doorbreken. Muurstickers zijn in alle vormen en maten verkrijgbaar. Je zult merken dat je met deze eenvoudige eyecatchers je muur een originele- en creatieve uitstraling kunt geven zonder hiervoor ook maar enig gereedschap nodig te hebben of een handige klusser te moeten zijn.
  • Een textielframe ophangen is een uitstekende en eenvoudige optie om een kale muur een persoonlijk- en origineel karakter te geven. Je kunt ieder mooie print hiervoor gebruiken. Het is zelfs mogelijk om de doeken in het frame af te wisselen. Door een LED verlichting achter het doek te plaatsen, zorg je dat dit doek meer opvalt.
  • Hang een mooi wandrek op. Dit is een oplossing om van je kale muur een levendige muur te maken maar ook een functionele toepassing. Een wandrek breekt niet alleen de saaie uitstraling van de muur maar je creëert ook wat opbergruimte op die manier. Een perfecte manier om functionaliteit en uitstraling te combineren dus.
  • Lange latten tegen de muur plaatsen. Dit is een toepassing waar niet veel voor gekozen wordt maar dat maakt deze optie zo aantrekkelijk. Door een aantal lange latten aan de muur te bevestigen, kun je van een kale muur een levendige muur te maken. Je geeft er immers een surprising twist aan. Je kunt de latten zowel horizontaal als verticaal aan de muur bevestigen of een combinatie hiervan maken. Uiteraard kun je wat kleine items tegen deze wand bevestigen en de latten in de gewenste kleur verven. Zo maak je er een levendige eyecatcher van.
  • Levendige gallery wall met posters van een saaie muur maken. Het ophangen van posters in een mooie lijst is een prima oplossing om van een kale muur een levendige muur te maken. Let wel op dat je niet in je doelstelling doorslaat en dat de posters en de lijsten met elkaar matchen. Als je kiest voor een random bij elkaar geraapte collectie zal de uitstraling wel erg druk worden. Je maakt dan van een kale muur een veel te levendige muur te maken en dat zal juist niet de bedoeling zijn.