LOADING

Type to search

Vouwgordijnen kopen? Dit zijn je keuzemogelijkheden!

Wooninspiratie Woonkamer Woontips

Vouwgordijnen kopen? Dit zijn je keuzemogelijkheden!

Share
Vouwgordijnen kopen

Als je van plan bent om vouwgordijnen te kopen en je bent jezelf hierin aan het informeren, zul je snel ontdekken dat je zeer veel keuzemogelijkheden hierin hebt. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende soorten uitvoeringen, maten, kleurstellingen én prijzen. Om je hierin een beeld te geven, nemen we je keuzemogelijkheden in vouwgordijnen met je door.  

Waarop selecteer je de verschillende soorten vouwgordijnen?

Als je de verschillende soorten vouwgordijnen aan het vergelijken bent, zul je in grote lijnen drie criteria hebben waarop je de verschillende soorten kunt onderscheiden: de stofsoort, de kleurstelling en de confectiemethode. De maatvoering laten we hierbij uiteraard buiten beschouwing want dit is in iedere situatie verschillend. 

Waarom de stofsoort bepalend is voor de verduisterende waarde van vouwgordijnen

De eerste keuze die je moet maken als je vouwgordijnen gaan uitkiezen, heeft betrekking op de verduisterende waarde. Je kunt hierbij de keuze maken tussen transparante, inbetween, semi-transparante of dicht gevoerde (dus verduisterend) vouwgordijnen. Transparante gordijnen worden gemaakt van een doorzichtige- en vrij dunne stof. Deze vitrage dient vooral om de sfeer in een ruimte te verhogen maar biedt geen privacy. Als je wel naar buiten wilt kijken maar het niet prettig vindt dat mensen naar binnen kijken, zijn inbetweens een prima keuze. Deze vouwgordijnen worden gemaakt van een wat dikkere stof. Een ander groot voordeel van inbetweens is dat deze vouwgordijnen ook het directe zonlicht uit de woning zal wegnemen.

Semi-transparante gordijnen vallen met betrekking tot de verduisterende waarde tussen de inbetween en verduisterende gordijnen in. Dit is zeker een keuze die je kunt maken om de inkijk van buitenaf in een ruimte voorkomen. Daarnaast zijn dit soort vouwgordijnen een goede keuze om een ruimte een luxe uitstraling te geven. De volledig verduisterende vouwgordijnen zijn gemaakt van een dicht geweven stof en bieden geen inkijk. Dit is uiteraard een uitstekende keuze voor een slaapkamer. Hierbij zou je ook kunnen kiezen voor verduisterende vouwgordijnen, deze bieden zoals de naam al aangeeft 100% verduistering, of gevoerde gordijnen. Deze laatstgenoemde gordijnen geven je raamdecoratie een extra volle look.

Kleur en confectiemethoden vouwgordijnen

Uiteraard heb je ook veel keuzemogelijkheden met betrekking tot de kleur en confectiemethoden van de overgordijnen. Met betrekking tot het laatste kun je de vouwgordijnen aanpassen aan de stijl en uitstraling van de woonruimte. Vouwgordijnen met de buisjes naar achteren passen immers bij een klassieke uitstraling, raamdecoratie met de buisjes naar voren passen bij een moderne setting en voor een landelijke stijl kun je de keuze maken voor een vouwgordijn zonder buisjes. Waar je ook over na moet denken, is of je kiest voor vouwgordijnen met een contrasterende bies of dat je hierin een wat minder opvallende keuze maakt. Tot slot heb je de uitdaging om te kiezen uit een rijk palet aan kleurstellingen waarin overgordijnen kunnen worden uitgevoerd. Als je kiest voor een lichtere kleur, zal de ruimte wat ruimer overkomen. Een wat donkere kleur wordt vaak gezien als een meer sfeervolle keuze.

Wat kosten vouwgordijnen?

De prijsstelling van vouwgordijnen is heel verschillend. In dit geval loont het vergelijken van de opties dan ook zeker. Uiteraard kost een elektrische vouwgordijn veel meer dan een gordijn die je met de hand moet bedienen en is de maatvoering ook een belangrijke factor in de prijsstelling. Een vouwgordijntje dat eenvoudig is uitgevoerd hoeft echter zeker niet de hoofdprijs te kosten. Het is hiervoor echter wel belangrijk dat je naar de juiste aanbieder gaat. Laat je dus niet onaangenaam verrassen!