LOADING

Type to search

Waar je op moet letten bij het kopen van je nieuwe bed

Slaapkamer Woontips

Waar je op moet letten bij het kopen van je nieuwe bed

Share
Waar je op moet letten bij het kopen van je nieuwe bed

Ben je toe aan een nieuw bed? Dan zijn er een aantal keuzes die je moet maken. De tips hieronder kunnen je daarbij helpen.

1. Ledikant of boxspring?

Ga je een ledikant of boxspring kopen? Iedereen kent wel een ledikant. Een ledikant is eigenlijk de ombouw van een bed waarin de lattenbodem en het matras voor het comfort moeten zorgen. Maar wat is nu precies een boxspring en waarom zijn deze de laatste jaren zo populair geworden? De boxspring is de bedbodem in de vorm van ‘een bak met veren’, zoals letterlijk gezegd zou kunnen worden. In de praktijk zijn die veren meestal in aparte compartimenten ondergebracht waardoor het hele lichaam steun krijgt. Door een topper op deze verende ondergrond te gebruiken is die steun en het comfort nog te vergroten.

2. Afmetingen bepalen

Uiteraard moet een bed ook passen in de slaapkamer waar deze zal worden geplaatst. Daarnaast wordt de afmeting bepaald door de gebruikers. Om comfortabel te kunnen slapen moet je voldoende ruimte hebben in de lengte en de breedte. Het is verstandig om te kiezen voor een bed dat 20 centimeter langer is dan de lichaamslengte van de slapers. Voor de breedte zijn er ook diverse opties. Dat is afhankelijk van de breedte in de schouders van de gebruikers maar ook de ruimte die als comfortabel wordt ervaren.

3. De plek in de slaapkamer

Afhankelijk van de afmetingen moet je uiteraard ook nog de juiste plek vinden in de slaapkamer. Kan je een bed beter tegen een muur plaatsen of midden in de kamer? Er is geen enig juist antwoord. Toch is het verstandig om hierover te overleggen met de specialist op het moment dat je een keuze hebt gemaakt.

4. Informeer bij familie en vrienden

De aanschaf van een boxspring of ledikant is een keuze voor vele jaren. Uiteraard is het een behoorlijke investering, maar veel belangrijker is dat je ook lekker zal kunnen slapen in het nieuwe bed. Vraag daarom eens bij vrienden welke keuze deze hebben gemaakt en hoe dat is bevallen. Wellicht hebben ze ook nog goede tips voor je.

5. Ga proefliggen in een showroom

Het is niet gek als je ergens in een showroom vraagt om te mogen proefliggen. Juist daar weten ze immers het beste dat de praktijk vaak de beste mogelijkheden biedt om keuzes te kunnen maken. Vragen staat ook vrij en verplicht je tot niets. Zorg wel dat je je welkom niet te veel op de proef stelt.

6. Let op acties en levertijden

Er is praktisch geen verkoper van bedden die geen speciale acties heeft. Daardoor kan je vaak nog behoorlijk besparen op de aankoop. Het is natuurlijk prettig als je de tijd hebt want dan kan je wachten tot er een aanbieding komt die echt bij je past. Dringt de tijd omdat je huidige bed echt op is, let dan op levertijden.

7. Tijd voor nieuwe inrichting?

Als je een nieuw bed koopt, is dat ook vaak een goede reden om eens te kijken naar de rest van de accessoires. Wordt het tijd voor nieuwe kussens, een nieuw dekbed en zaken als een onderlakens en hoezen? Houd de trends voor de slaapkamer eens in de gaten.