LOADING

Type to search

Waarom aluminium schuifpuien zo populair zijn

Woontips

Waarom aluminium schuifpuien zo populair zijn

Share
Waarom aluminium schuifpuien zo populair zijn

Met behulp van een schuifpui creëer je een fijne verbinding van buiten met binnen. Geniet van de eerste zonnestralen die ’s ochtends binnenvallen, of schuif de deuren open om de frisse lucht binnen te laten. Wil je een schuifpui plaatsen, of is de huidige aan vervanging toe? Bekijk dan zeker eens het aanbod aluminium puien. Deze zijn namelijk niet voor niets momenteel erg populair.

Duurzaam materiaal

Als je denkt aan duurzaamheid, denk je waarschijnlijk direct aan natuurlijke materialen zoals hout. Qua levensduur verslaat aluminium alle andere materialen echter ruimschoots. Bij hout mag je bijvoorbeeld uitgaan van een levensduur van zo’n 20 tot 25 jaar. Kunststof schuifpuien zijn er ook, en deze gaan zo’n 30 tot 40 jaar mee. Aluminium gaat echter nog veel langer mee; wel zo’n 60 jaar. En dan is het ook nog eens materiaal dat weinig onderhoud vergt. Waar je houten kozijnen en puien regelmatig moet schuren en schilderen, hoeft dat bij aluminium niet te gebeuren. Het materiaal is dus niet alleen duurzaam, maar ook onderhoudsvrij. Mooie voorbeelden hiervan vind je bijvoorbeeld via Partumonline

Vergroot de ruimte

Wil je een ruimte die krap en benauwd aanvoelt groter laten lijken? Zorg dan voor meer licht in de ruimte, bijvoorbeeld door middel van een pui. De kamer oogt dan ruimtelijker, waardoor het minder krap aanvoelt. Aluminium is ook in dit geval heel geschikt materiaal. Het is namelijk relatief smal en dun, waardoor er veel ruimte voor het glas overblijft. Heb je al redelijk grote kozijnen en twijfel je of een schuifpui iets toevoegt? Let ook in dit geval dan op het dat ruimtelijke effect. De pui reikt namelijk tot de grond en juist daardoor kan het een groot verschil maken. Met als bijkomend voordeel natuurlijk het feit dat je hierdoor veel makkelijker naar buiten kunt. Schijnt de zon? Dan hoef je alleen maar de pui open te trekken en kun je direct van de warmte genieten. Door buiten aansluitend aan de woning een terras aan te leggen, maak je optimaal gebruik van de zichtlijnen in een ruimte. Het terras lijkt dan een verlengstuk van je kamer, waardoor de kamer ook groter oogt.

Moderne uitstraling

Het plaatsen van een schuifpui van aluminium is een ideale manier om een woning een modernere uitstraling te geven. De lijnen van de aluminium omlijsting zorgen voor een strakke look. Een extra reden voor de grote populariteit dus. Omdat aluminium eruit ziet als staal, wordt nog weleens gedacht dat het een koude uitstraling heeft. Maar wanneer je de materialen op de juiste manier gebruikt, kun je hier juist een fijne, huiselijke sfeer mee creëren. Bekijk dus zeker eens de mogelijkheden van dit veelzijdige materiaal wanneer je op zoek bent naar een schuifpui. Zo’n aluminium schuifpui bestellen kan tegenwoordig gewoon online, waardoor je gemakkelijk en snel alle opties kunt bekijken en vergelijken. En geen zorgen: ook voor het inmeten zijn er online diverse hulpmiddelen te vinden, zodat je dit zelf kunt regelen. Hierdoor komt zo’n schuifpui voor iedereen binnen handbereik. Ook wanneer je niet zo handig bent: dan bestel je de materialen gewoon inclusief plaatsing. Zo geniet je binnen de kortste keren van je nieuwe pui!