LOADING

Type to search

Waarom een prefab dakkapel misschien wel precies is wat je zoekt

Woontips

Waarom een prefab dakkapel misschien wel precies is wat je zoekt

Share
Waarom een prefab dakkapel misschien wel precies is wat je zoekt

Wat is nu de kamer in jouw huis die de minste liefde krijgt? De kans is groot dat dit de zolder is. Als dit zo is, dan heeft het er waarschijnlijk mee te maken dat de zolder simpelweg net niet volwaardig genoeg is om echt in te richten als een functionele kamer. Dat kan met veel factoren te maken hebben, maar bijna al die factoren zijn op te lossen met een enkele investering: een dakkapel. Tegenwoordig is een prefab dakkapel de standaard. En dit is misschien wel precies wat je zoekt. Zo kun je bijvoorbeeld eindelijk die extra slaapkamer creëren. Kiezen voor een prefab dakkapel biedt je zeer veel voordelen. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Prefab dakkapel versus traditionele dakkapel

Wat is een prefab dakkapel precies? Uiteindelijk is deze, eenmaal gemonteerd, niet anders dan een traditionele dakkapel. Waarom dan kiezen voor prefab? Allereerst is er het voordeel van de kosten. Een prefab dakkapel hoeft niet op locatie in elkaar te worden gezet. Dat scheelt tijd, en dus kosten. Je zult verbaasd staan door de snelheid waarmee zo’n dakkapel wordt geplaatst. Er wordt een gat op het juiste formaat uitgezaagd en vervolgens wordt de kapel er overheen getakeld en gemonteerd. Dit hele proces duurt, afhankelijk van de omstandigheden, enkele uren tot een dag. In tegenstelling tot meerdere dagen, zoals vroeger.

Met een prefab dakkapel weet je ook zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Ten minste: wanneer je deze aanschaft bij een erkende specialist. Omdat de dakkapel van te voren is vervaardigd en gecontroleerd, heb je de zekerheid dat deze perfect geconstrueerd is. Voorheen moest je dat nog maar afwachten: de dakkapel moest immers ter plekke gebouwd worden.

Een derde belangrijk voordeel van een prefab dakkapel is dat je direct kunt zien hoe deze eruit komt te zien. Je kunt eenvoudig voorbeelden bekijken en kiezen voor een model dat helemaal bij jouw woning past. Je hebt zeer veel keuze op het gebied van formaat, stijl en kleur.

Natuurlijk zijn moderne prefab dakkapellen ook zeer duurzaam. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en blijven lang mooi.

Heb je een vergunning nodig?

Een belangrijke vraag is natuurlijk: heb je een vergunning nodig voor het laten plaatsen van een dakkapel? Wanneer je kiest voor een prefab dakkapel, is dit vaak niet het geval. Dat is een groot voordeel, want dat scheelt een hoop gedoe. Kijk van tevoren of een dakkapel vergunningsvrij realiseren mogelijk is. Er zijn duidelijke regels voor het plaatsen van dakkapellen, zowel aan de voorzijde als de achterzijde van de woning. In zeer veel gevallen zal dit opgaan. Het mooie aan prefab is dat je altijd kunt kiezen uit een model dat binnen de eisen van vergunningsvrije plaatsing valt.

Snel veel meer ruimte en licht realiseren

Een prefab dakkapel is waarschijnlijk haalbaarder dan je denkt. Niet alleen qua regelgeving, maar ook qua kosten. Je zorgt hiermee snel voor veel meer ruimte en licht en maakt van een ruimte waar je nu misschien niets mee kunt in één keer een volwaardige kamer.