LOADING

Type to search

Waarom je kunstgras moet nemen in de tuin!

Woontips

Waarom je kunstgras moet nemen in de tuin!

Share
Waarom je kunstgras moet nemen in de tuin

Een gazon hoort er eigenlijk altijd bij, ongeacht de grootte of de stijl van de tuin. Gras is mooi en het biedt vele mogelijkheden. Gras heeft echter ook veel onderhoud nodig en groeit ook niet overal even goed. Verdord gras in droge tijden en onkruid en mos als de omstandigheden niet optimaal zijn, zorgen voor een verwaarloosde indruk van je tuin en dat wil je toch niet. De oplossing is gelukkig simpel: overweeg kunstgras. Voordelig kunstgras kopen? Lees hieronder de voordelen.

1. Kunstgras kan je overal leggen

Met een beetje voorwerk kan je kunstgras overal gebruiken onafhankelijk van de plaats in de tuin. Kunstgras moet egaal kunnen worden gelegd op een ondergrond die het water snel kan afvoeren. Op die manier blijft het kunstgras jarenlang mooi en groen.

2. Nauwelijks onderhoud

Als je een grasveld hebt, ken je het probleem. Maaien moet altijd op het moment dat het slecht uitkomt en jij er ook geen zin in hebt. En met een simpele maaibeurt is het werk nog niet gedaan. De randen of moeilijke plaatsen bijknippen met de hand heeft al menig tuineigenaar rugklachten bezorgd. Daarna moet het gemaaide gras nog eens worden verwijderd en is de groencontainer dan wel heel snel vol.

Het enige onderhoud dat je bij kunstgras moet doen, is het af en toe even bezemen. Er komt organisch materiaal op je kunstgras terecht en dat gaat onder de juiste omstandigheden ontkiemen. Een bezembeurt kost weinig tijd. Kunstgras is dus een goede keuze voor een onderhoudsvrije tuin.

3. Geen modder meer

Als de bui voorbij is, willen kinderen en/of huisdieren meteen weer naar buiten en dat merk je bij natuurlijk gras meteen. Kunstgras heeft een uitstekende waterdoorlatend vermogen en is derhalve binnen de kortste keren weer droog. Dat betekent dat de kinderen zonder moddervlekken weer binnen komen en je ook geen last hebt van modderpoten van je huisdieren.

4. Geen verkleuring

Kunstgras is kleurvast en bestand tegen uv-straling. Hierdoor heb je jarenlang plezier van een mooie grasmat. Er zijn inmiddels diverse kleuren te koop en niet alleen maar groentinten. Als jij een beetje avontuurlijk bent waar het je tuin betreft, zou je ook eens een ander kleurtje kunnen kiezen. De diverse groentinten maken het eenvoudig om de juiste kleur te vinden in de stijl van jouw tuin.

5. Diverse opties

Kom jij ook wel eens langs zo’n tuin waarvan jij je afvraagt of het gras echt of kunst is? In de winter weet je het dan zeker. Er zijn inmiddels vele soorten kunstgras die vooral ook lijken op echt gras. Er zijn extra sterke soorten die geschikt zijn voor sport maar ook die eruit zien als een perfect Brits gazon. Afhankelijk van het gebruik in jouw tuin, heb je dus een ruime keuze.

6. Verhoudingsgewijs voordelig

Kunstgras is bij aanschaf duurder dan normaal gras, maar dat verdient zich snel terug. Kunstgras gaat gemiddeld zeker 10 tot 15 jaar mee. Gedurende die hele periode bespaar je op onderhoud, niet alleen qua materiaal maar ook op uren. Op die manier is kunstgras gewoon een goede investering.