LOADING

Type to search

Wat voor soort isolatie past bij jouw woning?

Woontips

Wat voor soort isolatie past bij jouw woning?

Share
Wat voor soort isolatie past bij jouw woning

Als je je woning wil isoleren, dan kom je voor een keuze te staan: namelijk die van het kiezen voor de soort isolatie. Er zijn namelijk allerlei manieren waarop je een woning kunt isoleren. In de vloer, het dak, de muur of toch gewoon de ramen? Elke vorm van isolatie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar wat voor soort isolatie past dan precies bij jouw woning? Lees verder en kom erachter.

Raamisolatie als veilige keuze

Als je niet goed weet waar je voor moet kiezen en je twijfelt tussen verschillende soorten isolatie, dan is raamisolatie altijd een veilige en goede optie. Dit is namelijk iets wat eigenlijk altijd wel aangebracht kan worden en dus ook altijd bij jouw woning kan. Door dubbel glas te nemen in plaats van enkel glas isoleer je de woning erg gemakkelijk en houd je hitte binnen en de kou buiten – precies wat je van isolatie mag verwachten. Bovendien hebben deze nieuwe ramen weer een lange levensduur en kun je weer lang vooruit met je ramen.

Vloerisolatie

Je kunt vloerisolatie op diverse manieren aan laten brengen, waaronder in de kruipruimte of boven op de bestaande vloer. De kruipruimte is de meest ideale methode. Hier wordt het isolatiemateriaal aangebracht op het plafond van de kruipruimte. Als je geen kruipruimte hebt, wordt het vaak onder of boven op de bestaande vloer gelegd. Dit wordt dan met dun materiaal gedaan, zodat de vloer die er ligt niet te dik wordt. Dit wordt vaak gedaan met Pir isolatie platen of schuim. Het is ook zeker een erg effectieve manier om te isoleren. Zo is de vloer altijd lekker warm en heb je er geen last meer van dat de vloer ijskoud is in de ochtend.

(Spouw)muurisolatie

(Spouw)muurisolatie

Muurisolatie is erg effectief, en kan ook weer op verschillende manieren. Zo kun je spouwmuurisolatie aanbrengen, wat in principe inhoudt dat de holle ruimte tussen de muren in wordt opgevuld met bijvoorbeeld isolatie Pir. Het is niet altijd mogelijk als er bijvoorbeeld niet genoeg ruimte is, maar als het kan is dit zeker aan te raden. Anders kan de buiten- of binnenmuur geïsoleerd worden en op die manier de woning isoleren.

Isoleren bij het dak

Als laatst is het mogelijk om via het dak te isoleren. Zowel platte als hellende daken zijn te isoleren. Dit kan vanaf binnen of van buiten, en kan ook weer met diverse methodes. Ook de zoldervloer kan geïsoleerd worden, wat een goede optie is als je de zolder verder weinig gebruikt. Vaak is dit ook een goedkope optie, wat dit aantrekkelijk maakt.