LOADING

Type to search

Wat zijn inbetween gordijnen en wat zijn de voordelen?

Slaapkamer Werkkamer Wooninspiratie Woonkamer Woontips

Wat zijn inbetween gordijnen en wat zijn de voordelen?

Share

Waarschijnlijk heb je al regelmatig inbetweens gezien als het om gordijnen gaat zonder het meteen te hebben beseft. We spreken over inbetween gordijnen als deze half-transparant zijn. Dit soort gordijnen is niet doorzichtig zoals gordijnen maar ze sluiten ook het licht niet buiten zoals overgordijnen. De voordelen van dit soort gordijnen staan hieronder op een rijtje.

1. Geschikt voor 24/7

Inbetweens kan je de hele dag dicht laten maar ook openen als jij dat wilt. Gesloten hou je toch contact met buiten. Het schermt het zonlicht ten dele af maar laat je daar ook van genieten. Bij donker weer en regen krijg te nog genoeg licht binnen of kan je ze eenvoudig openen.

2. Privacy

Als je in een wijk woont waar veel verkeer passeert, ben je met inbetweens overdag eindelijk af van die vervelende inkijk. Toch verlies je het contact met buiten niet, omdat het half-transparante materiaal het zicht op de straat niet ontneemt. Een mooie optie als je op privacy bent gesteld.

3. Luxueuze raambekleding

Voor dit soort inbetweens werd in het verleden vooral linnen gebruikt. Dit natuurlijke materiaal heeft een mooie zachte uitstraling en wordt ook vandaag de dag nog regelmatig toegepast. Linnen is echter niet compleet vormvast en is gevoelig voor luchtvochtigheid. Het is daarom van belang dat je hier meer rekening houdt als je kiest voor linnen. Er zijn ook inbetweens van kunststof die een echte linnenlook hebben maar minder gevoelig zijn voor de omgeving. Een optie als je gaat voor mooie raamdecoratie en gemak.

4. Op maat zonder banen

Inbetweens worden op maat gemaakt en zonder banen geleverd. Dat zorgt voor een mooi effect bij iedere lichtinval. Het materiaal leent zich ervoor omdat het niet zwaar is en mooi valt.

5. Overal mee te combineren

Het is mogelijk om inbetweens met andere soorten raambekleding te combineren. Dat geldt voor rolgordijnen en jaloezieën maar ook met overgordijnen voor de avond. Het grote aantal kleuren zorgt voor perfectie combinaties.

6. Verschillende soorten

Afhankelijk van jouw wensen kan je kiezen hoe transparant je gordijnen moeten zijn. Hierdoor zijn inbetweens in principe geschikt voor alle kamers. Bij de leverancier kan je in de omschrijving controleren hoe het lichtdoorlatend vermogen is van de diverse stoffen.

7. Minder m2 nodig

De stoffen zijn in het algemeen kamerhoog en je hebt minder stof nodig voor de raambekleding dan bij andere soorten gordijnen. In het algemeen is een dubbele plooi of zelfs een driedubbele plooi elegant bij de dunne en lichte stoffen die worden gebruikt.

8. Minder stof

Inbetweens zijn minder stofvangers dan overgordijnen van de meest gebruikelijke materialen. Dat is vooral prettig als er leden van het huishouden last hebben van een allergie voor huisstofmijt. Dit soort gordijnen hoeft om die reden ook minder vaak gereinigd te worden.

9. Voordelig

Omdat de stof voor inbetweens kamerhoog word verkocht, denkt men vaak dat deze gordijnen bijzonder duur zijn. Dat is een misverstand, zeker als het wordt vergeleken met andere soorten gordijnen. Een offerte maakt dat vaak al duidelijk.