LOADING

Type to search

Weetjes over zonnepanelen!

Trends Woontips

Weetjes over zonnepanelen!

Share
Weetjes over zonnepanelen

Met het oog op verduurzaming zijn zonnepanelen de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze een duurzame en betaalbare manier bieden om elektriciteit op te wekken. Zonnepanelen maken gebruik van de energie van de zon om elektriciteit te produceren, waardoor jij op lange termijn geld kunt besparen op je energierekening. Doordat zonnepanelen elektriciteit opwekken door gebruik te maken van de energie van de zon worden er minder fossiele brandstoffen gebruikt, wat weer bijdraagt aan een beter milieu en klimaat. Wil jij meer weten over zonnepanelen? Lees dan verder!

Wist je dat zonnepanelen al meer dan 60 jaar bestaan?

Hoewel zonnepanelen pas de laatste jaren populair zijn geworden, bestaan ze eigenlijk al meer dan 60 jaar. In 1954 werd de eerste zonnecel ontwikkeld door Bell Labs, die later de basis vormde voor de zonnepanelen die we tegenwoordig gebruiken.

Wist je dat zonnepanelen steeds efficiënter zijn geworden?

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds efficiënter geworden, wat betekent dat ze meer energie kunnen opwekken uit dezelfde hoeveelheid zonlicht. In je jaren 60 hadden zonnepanelen een efficiënte van ongeveer 6%, terwijl moderne zonnepanelen, zoals REC zonnepanelen, een efficiëntie van meer dan 20% kunnen bereiken. Het toenemen van de efficiëntie heeft ook bijgedragen aan de populariteit van zonnepanelen.

Wist je dat zonnepanelen ook op bewolkte dagen werken?

Hoewel zonnepanelen het beste werken op zonnige plaatsen, kunnen ze ook energie opwekken op bewolkte dagen. Zonnepanelen werken op basis van daglicht, niet op basis van direct zonlicht. Zelfs op een bewolkte en grauwe dag kunnen zonnepanelen dus nog steeds energie opwekken.

Wist je dat zonnepanelen een goede investering zijn?

Zonnepanelen kunnen op de lange termijn een goede investering zijn. Hoewel de aanschafkosten hoog kunnen zijn, kunnen zonnepanelen helpen om je energierekening te verlagen en je zelfs geld opleveren als je meer energie opwekt dan je verbruikt. Daarnaast kunnen zonnepanelen op je dak ook de waarde van je huis verhogen.

Wist je dat zonnepanelen weinig onderhoud nodig hebben?

Eén van de voordelen van zonnepanelen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Het is wel belangrijk om de panelen af en toe schoon te maken en te controleren op schade, maar verder hebben ze geen onderhoud nodig. Nog een ander voordeel van zonnepanelen is dat ze geen bewegende onderdelen hebben, waardoor hier ook geen onderhoud voor nodig is. Zonnepanelen werken op basis van fotovoltaïsche cellen, die zonlicht omzetten in elektriciteit. Deze cellen hebben geen bewegende delen, waardoor er minder kans is op slijtage of defecten. Zonnepanelen hebben dan ook een lange levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar.

Interesse in zonnepanelen aanschaffen?

Wanneer je zonnepanelen voor jouw huis aan wilt schaffen is het belangrijk om dit door gecertificeerde professionals, zoals BINK, te laten installeren. Zo weet je zeker dat je panelen goed worden geplaatst en dat er niks mis kan gaan met de montage. Ben je op zoek naar meer informatie over zonnepanelen bij jou in de buurt? Zoek dan bijvoorbeeld online naar ‘zonnepanelen kopen Waalwijk’ om verschillende leveranciers en installateurs in deze omgeving te vinden.