LOADING

Type to search

Welk soort jaloezieën passen bij jouw interieur?

Babykamer Kinderkamer Slaapkamer Trends Werkkamer Wooninspiratie Woonkamer Woontips

Welk soort jaloezieën passen bij jouw interieur?

Share
Welk soort jaloezieën passen bij jouw interieur

Wat wordt er verstaan onder jaloezieën? Dit zijn horizontale of verticale stroken die als raamdecoratie en/of zonwering dienen. De stroken kunnen diverse breedtes hebben en zijn beweegbaar. Als de stroken verticaal zijn geplaatst worden ze ook wel lamellen genoemd.

Jaloezieën zijn er in diverse materialen: kunststof, aluminium, stof en hout. In de volksmond werd vroeger ook wel over luxaflex gesproken maar sindsdien zijn jaloezieën flink ontwikkeld. Hoe maak je de juiste keuze welke jaloezieën bij jouw interieur passen? Het voordeel is dat jaloezieën bij vrijwel ieder interieur passen en het uiteindelijk allemaal draait om wat jij mooi vindt. Hieronder vind je wel een aantal tips.

1. Hout

Houten jaloezieën geven je de mogelijkheid om echt met het licht in je kamer te spelen. Houten jaloezieën kunnen dan ook echt bijdragen aan de sfeer in de kamer als jij met licht wilt werken. Dit betreft het verschillende licht tijdens de dag, maar ook in de diverse seizoenen. Dit soort raamdecoratie past bij verschillende interieurs, zoals urban, klassiek of landelijk. Het mag ook als jij gewoon van hout houdt.

2. Aluminium

Dit materiaal zorgt voor strakke lijnen en is derhalve zeer geschikt voor een modern interieur waarin dat beeld terugkomt. Hierbij kan je denken aan het Scandinavisch minimalisme maar ook de ruige lijnen van een industriële inrichting. Verder is aluminium ook gewoon mooi en kan je het passend maken in jouw interieur.

3. Kunststof

De jaloezieën van kunststof zijn tegenwoordig in alle kleuren en diverse patronen te koop. Het zijn niet meer de zakelijk ogende plastic zonweringen van vroeger. Het maakt deze jaloezieën dan ook geschikt voor vrijwel ieder interieur afhankelijk van de look die jij kiest. Kijk maar eens naar het assortiment en je zal verbaasd zijn over de vele opties.

4. Stof

Met stof heb je de mogelijkheid om te kiezen voor verduisterende jaloezieën of half lichtdoorlatend. Vaak wordt deze raamdecoratie dan ook gecombineerd met overgordijnen. Stof voor jaloezieën is een goede keuze voor een romantisch interieur maar ook bij een klassieke inrichting doet stof het erg goed. Kies voor een kleur die goed past bij de kleurstelling in jouw interieur.

Voordelen van jaloezieën

Raamdecoratie is in het algemeen een behoorlijke investering in jouw interieur. Daarbij bepaalt de raambekleding ook een groot deel van de sfeer in een kamer. Het is derhalve logisch dat je een keuze maakt voor een product lang meegaat, mooi en praktisch is. Jaloezieën zijn praktisch omdat ze een uitstekende zonnewering vormen. Jaloezieën van hout of andere zijn mooi en geschikt voor ieder interieur door de grote verscheidenheid in materialen en opties. Verder gaan jaloezieën ook erg lang mee zonder dat je veel onderhoud hoeft te doen. Je kunt deze raambekleding schoon en stofvrij maken met een vochtig doekje. Als er vlekken op jaloezieën zijn gemaakt, kijk dan even hoe die afhankelijk van het materiaal het best kunnen worden verwijderd. Wist je dat jaloezieën ook voor ‘lastige’ ramen zoals ronde of schuine ramen geschikt zijn. Zo kan je ook op bijzondere plaatsen kiezen voor een mooie raamdecoratie.