LOADING

Type to search

Welke soorten schuifdeuren zijn er?

Woontips

Welke soorten schuifdeuren zijn er?

Share
Welke soorten schuifdeuren zijn er

Heb jij ook een mooie schuifdeur, drierail, schuifpui of deurvleugel? Het draait hierbij allemaal om één ding: meer licht in je huis. Laat de zon binnenkomen via een grote deur die je gemakkelijk opent. Misschien wil je zelfs een hele muur vervangen door een grote glazen wand met deur. Er zijn zoveel verschillende soorten schuifdeuren, van de stalen schuifdeuren tot de onzichtbare schuifdeursystemen. Lees er hier meer over!

Schuifdeuren in de wand

Het eerste type schuifdeur is de schuifdeur in de wand. Deze deur schuift in een uitsparing in de muur wanneer je hem opent. Op deze manier creëer je een naadloze en strakke uitstraling in je ruimte. Een voordeel van deze deuren is dat ze geen extra ruimte op de vloer nodig hebben om te openen, en is dus super handig in kleine kamers. Toch kun je deze niet zomaar installeren. Je moet dan een uitsparing in de muur maken, en na de installatie moet je deze uitsparing netjes afwerken met bijvoorbeeld stucwerk.

Schuifdeuren tegen de wand

Een andere veelgebruikte keuze zijn de schuifdeuren tegen de wand. Deze deuren bewegen heen en weer voor een wand langs en zijn vrij makkelijk te monteren. Je kunt ze gebruiken met verschillende soorten deuren, waaronder stompe deuren. Schuifdeuren tegen de wand kunnen direct aan het plafond worden bevestigd of aan de muur met muurbeugels. Meestal worden complete pakketten aangeboden die alles bevatten wat je nodig hebt om de deur op te hangen, behalve de deur zelf. Het grote voordeel van dit type schuifdeur is de eenvoudige montage en het feit dat ze geen extra ruimte in beslag nemen in de kamer.

Onzichtbaar schuifdeursysteem

Als je op zoek bent naar een schuifdeursysteem dat een bijzonder element aan je interieur toevoegt, kies dan voor het onzichtbare schuifdeursysteem. Bij dit type deuren zweven ze voor de wand zonder dat er technische onderdelen zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een strak en minimalistisch uiterlijk. Waarom is dit uniek? Er ontbreekt een ondergeleiding. Hierdoor kun je de deuren op verschillende hoogtes aan de wand hangen, waardoor je allemaal creatieve oplossingen kunt verzinnen. Je kunt bijvoorbeeld kasten verbergen of zwevende deuren in je woonkamer maken. De deur mag wel niet meer dan 50 kg wegen en moet breder zijn dan de opening in de wand om het frame van het schuifdeursysteem te verbergen. Er zijn dus meerdere schuifdeuren waar je uit kunt kiezen. Welke past bij jou?