LOADING

Type to search

Wellness tuin inrichten, dit zijn de mogelijkheden

Tuin

Wellness tuin inrichten, dit zijn de mogelijkheden

Share
Wellness tuin

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tuin in te richten als wellness tuin. Wellness kan immers uitstekend geschikt zijn om de rust in je lichaam en geest terug te vinden en weer energie op te bouwen. Hiervoor hoef je dus niet naar een kuuroord of een spa om lekker te relaxen maar gewoon je tuin in te stappen. In veel gevallen zijn slechts een paar eenvoudige aanpassingen nodig om een wellness tuin in te richten. Hieronder een aantal mogelijkheden om je op weg te helpen.

Wellness in eigen tuin

De letterlijke vertaling van het Engelse woord “wellness” is gezondheid. Als je dit woord uit elkaar trekt, kom je uit op “wellbeing” en “fitness”. Het is dus een verzamelterm voor alles wat onder ontspannen, genieten, rust en herstellen valt. Veel mensen gaan hiervoor een dagje of zelfs een weekend naar een spa of een wellness resort maar dit is niet nodig. Wat dacht je van wellness in je eigen tuin? Een privézwembad, een jacuzzi, een sauna, een buitendouche en natuurlijk een heerlijke zithoek met mooie natuurlijke elementen zijn de belangrijkste onderdelen van een wellness tuin. Met deze 7 onderstaande ideeën, zul je ontdekken dat je geen groot budget of een zee van ruimte nodig hebt om wellness in eigen tuin te creëren.

Wellness tuin maken, dit zijn de mogelijkheden

De inrichting van een wellness tuin (of een wellness hoek in je tuin) is gericht op het samenstellen van de diverse elementen om je heen waar jij (of jullie) je op je gemak voelen en een heerlijke rust kunnen vinden. Daarnaast is de stand van de zon en privacy van groot belang bij het aanleggen van een wellness tuin. Jouw privé spa moet ook wel echt privé zijn. Dit zijn factoren die zeker van belang zijn bij een wellness tuin maken. Laat je hiervoor inspireren door de volgende mogelijkheden:

  • Let op de kleurstelling van je tuin en kies voor kleuren die een positieve werking hebben op je geest. Denk hierbij aan kleuren als blauw (werkt ontspannend en verlaagt je bloeddruk), groen (werkt ontspannend, evenwichtig en harmonieus) en paars (geeft een gevoel van rijkdom en luxe). 
  • Zorg voor wat strakkere lijnen in je tuin. Dit lijnenspel bevordert de rust in je tuin en dit ervaar je als kalmte. Mocht je voorkeur toch echt uitgaan naar ronde lijnen, zorg dan voor eenheid.
  • Kies voor rustgevende beplanting. Juist dit groen zal bijdragen om die oase van rust voor je te vormen. Uiteraard heb je hier zeer veel mogelijkheden voor maar overweeg in dit geval bijvoorbeeld een vlinderstruik, een verbena, een clematis, siergrassen of lavendel.
  • Gebruik natuurlijke materialen om de wellness sfeer te versterken. In dit geval kun je dus beter niet kiezen voor kunststof of plastic maar juist voor hout, keramiek, natuursteen of zelfs beton. 
  • Het belangrijkste punt in dit rijtje is uiteraard je keuze voor de wellnessfaciliteiten die je in je tuin plaatst. Je hebt hierin zeer veel keuzemogelijkheden. Denk aan een jacuzzi, de grote diversiteit aan beschikbare sauna’s, een privé zwembad, een buitendouche of een zwemvijver.
  • Loungen is uiteraard onlosmakelijk aan een wellness tuin verbonden. Denk bij een wellness tuin maken dus zeker aan de plekken waar je lekker kunt zitten en vooral genieten. Ook voor het maken van een fijne zithoek heb je zeer veel mogelijkheden. Denk aan een heerlijk zonneterras, een wellness schuur of een veranda. Deze plek kun je aankleden met een loungebank, ligstoelen of wat dacht je van een hangmat?
  • Tuinverlichting om sfeer en functionaliteit te combineren. Kies hiervoor een mooie zachte verlichting waarmee je een mooie setting kunt vormgeven maar waarmee je ook ervoor zorgt dat je op een veilige manier gebruik kunt maken van je heerlijke tuin. Ook hierin heb je zeer veel keuzemogelijkheden. Het inrichten van een wellness tuin is mogelijk voor iedere voor iedere smaak en budget.