LOADING

Type to search

De belangrijkste woontrends voor komende winter

Wooninspiratie

De belangrijkste woontrends voor komende winter

Share
woontrends

De herfst- en winterperiode is een heerlijke tijd om het binnenshuis weer gezellig te maken. Wil jij weten wat de woontrends en de must-haves zijn voor de komende winter? Wij geven je de sneak preview zodat je jezelf alvast kunt voorbereiden. Woon-taal zorgt dat je op lifestyle- en interieurgebied helemaal bij blijft.

Veelzijdigheid in de woontrends voor dit najaar

Hoewel we door het “gedwongen thuis blijven” dit voorjaar al veel in en rond ons huis geklust hebben, is het altijd leuk om deze draad in het najaar weer op te pakken. Er komen immers ieder jaar weer nieuwe woontrends bij. Daarnaast wil je de juiste sfeer creëren om de donkere dagen op de meest gezellige manier door te komen. 

Hoewel je zult zien dat de woontrends voor dit najaar zich kenmerken door veelzijdigheid, zie je in iedere trend de behoefte aan gezelligheid terug. Wellicht komt dit door het rare en (voor veel mensen) vervelende jaar die we afsluiten. Daarnaast passen termen als “eigentijds” en “duurzaam” in de omschrijving van de woontrends voor dit najaar. We willen onze woning een unieke sfeer geven waarbij we bereid zijn om (voor een deel) af te stappen van ons perfectionisme. Wie durft?

Stoer en warm gecombineerd in een woontrend

De industriële woonstijl past nog altijd perfect in de woontrends van de komende winter maar dit krijgt een wat klassieke en luxueuze twist. Om een woonruimte op de meest trendy manier in te richten zijn combinaties van materialen als leer, gekleurd glas, zwart staal, messing, velours stoffen en natuursteen (bijvoorbeeld marmer) jouw keuze. Voor de natuurlijke look kies je voor een duurzame houtsoort. Een houten vloer wordt steeds meer in visgraat patroon gelegd. Tot slot moet het gebruik van glas hierbij genoemd worden. Glas zorgt immers voor een ruimtelijke uitstraling en dat is precies waar we deze periode behoefte aan hebben. 

Met accessoires zorg je voor contrast maar de woontrends dit jaar laten een ingetogenheid zien. Kleuren als mosgroen, warm rood, donkerpaars (aubergine kleur), indigo blauw en mosgroen zijn hiervoor een stijlvolle en warme keuze.

Verantwoorde inrichting terug te zien in de woontrends voor aankomende winter

Dat we dit jaar veel aandacht besteden aan duurzaamheid blijkt wel uit de woontrends voor aankomende winter. Je ziet dit onder andere terug aan het gebruik van hout. Dit is een duurzaam materiaal dat CO2 kan opslaan en vasthouden. Een boomstamtafel of een steigerhouten eettafel wordt gezien als keuzemogelijkheden voor het verantwoord inrichten van je woning. Ook de keuze voor riet, rotan of bamboe past hierbij en uiteraard de keuze voor een grote hoeveelheid planten.

Wat is Wabi Sabi?

Een woontrend die de afgelopen periode duidelijk zijn intrede deed is een Wabi Sabi inrichting. Het is een woontrend die overgewaaid is uit Japan en waarbij afstand wordt gedaan van het perfecte plaatje. Wabi Sabi draait om echtheid, eerlijkheid, puurheid en (daar komt het weer) duurzaamheid. Wabi staat immers voor eenvoud en Sabi voor wat er gebeurt met dingen na verloop van tijd. De imperfectie van natuurlijke materialen, zoals een scheur in het hout, een gaatje in wol of een deuk in een metalen voorwerp wordt nu geaccepteerd als je de woontrends van komende winter volgt. Wabi Sabi biedt een combinatie van verschillende woonstijlen en toont aan dat je met een doorleeft huis ook een gezellig huis maakt.

Tot slot….. functionaliteit, nog altijd van groot belang

Tot slot is functionaliteit nog altijd erg belangrijk voor ons. Aan modulaire- en multifunctionele meubels, technische hoogstandjes en slimme gadgets wordt veel waarde gehecht omdat we weinig tijd en weinig geduld hebben. Ook dit is immers een duidelijke trend van dit moment.