LOADING

Type to search

Zo creëer je groen in huis

Trends Wooninspiratie Woontips

Zo creëer je groen in huis

Share

De beste manier om in huis natuurproducten te gebruiken is door veel groen in huis te halen. Maar waar plaats je die planten? En hoe zorg je voor een moderne look in plaats van een halve wildernis? En wat kun je doen als je geen groene vingers hebt? Hier volgen een aantal ideeën voor groen in huis.

Planten op de grond

Vooral grote planten zijn geschikt om op de grond te plaatsen. Als je deze plant gemakkelijk wil kunnen verschuiven, kun je wieltjes onder de plantenbak bevestigen. Je kunt een grote plant ook op een laag krukje neerzetten. En rek van verschillende hoogtes is ook geschikt voor op de grond. Hier kun je middelgrote planten op neerzetten. Door verschillende planten en verschillende plantenbakken te kiezen creëer je een speels effect. Je kunt elke plantenbak wel twee keer terug laten komen om het niet té rommelig te maken.

Planten op tafels, kasten of planken

Op de tafel kun je een of meerdere kleine planten neerzetten. Als je verschillende planten wilt, is het extra belangrijk dat deze niet zo groot zijn. Om het een geheel te laten vormen kun je deze plantjes op een schaal, boomschijf of dienblad zetten. Ook de kast is een geschikte plek voor een plant. Zet de plant op de hoek van je kast of zet een paar planten bij elkaar. Het is speels om een grotere en een kleinere plant bij elkaar te zetten. Ditzelfde geld voor een plank. Zet een plant samen met een schilderijtje, kaarsjes of andere decoratie bij elkaar. Zo wordt de plant deel van het geheel.

Planten aan de muur

Er zijn op internet ontzettend veel ideeën te vinden voor planten aan de muur. Je kunt planten ophangen aan touw, bijvoorbeeld door macramé. Dit kun je zelf maken of zelf kopen, beide is leuk. Daarnaast kun je ook een houtschijf of plankje aan de muur hangen met touw. Hier kun je vervolgens een of meerdere planten op kwijt. Een weckpot kan eenvoudig aan een haakje opgehangen worden. Hang meerdere weckpotten naast of onder elkaar. Verder kun je planten ook aan frames hangen aan de muur. Een eenvoudige pallet is al geschikt, maar er zijn ook speciale frames te koop waar je veel planten op kunt verwerken.

Planten die geen verzorging nodig hebben

Heb je geen groene vingers? En gaat zelfs een cactus bij jou dood? Dan zijn er nog heel veel andere manieren om groen te verwerken in jouw huis. Je kunt bladeren van planten persen en vervolgens inlijsten. Kies voor verschillende vormen en structuren. Wat ook een creatief idee is, is om kleine bloemen en plantjes in glazen flessen te bewaren. Vul de fles helemaal met water en doe er een kurk op. Op die manier heb je er geen omkijken meer naar totdat de planten lelijk worden. Die kun je vervolgens simpelweg vervangen voor andere plantjes die je onderweg tegen komt.

Previous Article