LOADING

Type to search

Zo houd je een magazijn altijd spik en span

DIY

Zo houd je een magazijn altijd spik en span

Share
Zo houd je een magazijn altijd spik en span

Als je iets van een winkel of webshop hebt, heb je waarschijnlijk ook een magazijn met allerlei producten. Of als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt met veel documentatie van allerlei dingen. Een magazijn kan al snel vol en rommelig worden, omdat je toch veel dingen kwijt moet kunnen en er ook vaak in zit te zoeken. Maar het netjes houden van het magazijn is wel net zo fijn. Hoe kun je het magazijn makkelijker netjes houden, en voorkomen dat het snel een rommeltje wordt? De volgende tips kunnen je hier wellicht een handje in helpen.

Zorg voor veel opbergruimte, en gebruik dit ook

Vaak zie je dat in magazijnen er een kleine ruimte is toegewijd aan het opbergen van veel spullen. Hoewel je met een goed opbergsysteem ook genoeg kwijt kunt, het is niet sim om heel veel dingen op te bergen in een kleine ruimte. Als je er vervolgens iets tussen moet vinden wordt het lastig om dat te vinden wat je nodig hebt, en is de kans dat je er een rommeltje van maakt groot. Verdeel alles daarom netjes over alle beschikbare ruimte en zorg dat er ook altijd ruimte is om dingen erbij toe te voegen.

Het beste kun je de ruimte opdelen door middel van houten stellingen of metalen stellingen. Zo heb je veel ruimte en als je alles netjes in dozen zet, heb je een erg duidelijk en netjes overzicht van wat er allemaal is en kun je direct vinden wat je allemaal zoekt. Dat is dus wel ideaal. Maak ook gebruik van naambordjes om zo overzichtelijk te maken wat waar staat, en deel het netjes op in dozen waar je gemakkelijk toegang tot hebt, dus met een afneembare deksel bijvoorbeeld. Ook kasten met lades zijn handig voor bijvoorbeeld documentatie in een archief.

Organiseer alfabetisch of op andere logische volgorde

Organiseer alfabetisch of op andere logische volgorde

De reden dat het snel een rommel wordt kan komen doordat het allemaal niet op een logische manier is ingedeeld. Probeer het daarom bijvoorbeeld alfabetisch te ordenen, of op een andere manier die logisch is voor jouw winkel of bedrijf, of wat je ook opbergt in het magazijn. Zo wordt het zoeken allemaal een stuk makkelijker. Misschien kost het je een tijdje om alles helemaal opnieuw in te delen, maar je gaat hier later echt wel de vruchten van plukken en dan ben je zeker blij dat je het gedaan hebt. Neem hier dus gerust even wat tijd voor, zorg dat je het allemaal netjes en logisch indeelt en geniet van je opgeruimde en georganiseerde magazijn.