LOADING

Type to search

Zo reguleer je de temperatuur in je huurwoning

Wooninspiratie Woontips

Zo reguleer je de temperatuur in je huurwoning

Share
Zo reguleer je de temperatuur in je huurwoning

Huurwoningen zijn vaak prima om in te leven. Alles wordt voor je verzorgd en als er iets mis is, dan kun je daarmee naar de verhuurder stappen. Maar is er iets waar de verhuurder niks aan zal doen, en wat je zelf ook niet op kan lossen? Dat is vervelend. Een voorbeeld is het reguleren van de temperatuur. Sommige woningen zijn nou eenmaal slecht geïsoleerd en dat kan ervoor zorgen dat je ’s zomers binnen zit te zweten en ’s winters loopt te rillen. Hoe kun je dit zelf oplossen zonder al te veel geld uit te geven aan je huurwoning?

Draagbare airconditioning

Het installeren van een vaste airco is in een huurwoning niet echt een optie. Tenminste, niet als je van plan bent om er maar tijdelijk te wonen. Daarom zijn draagbare airco’s de ideale oplossing – deze kun je gewoon in een ruimte neerzetten en als je wil, zet je de hele airco unit een uur later weer in een andere ruimte. Dat is wel ideaal. Als de zon bijvoorbeeld ’s ochtends op het ene raam staat en ’s avonds op het andere raam, kun je op die manier verschillende ruimtes koelen op verschillende momenten.

Draagbare airconditioning

Kit randjes en kiertjes dicht

Vaak zitten er in slecht onderhouden huurwoningen bij de ramen allerlei kiertjes en spleten die lucht doorlaten. Wellicht is de kit die naast het raam zit aan vervanging toe. Breng dus nieuwe kit aan, en je zal al merken dat het enorm helpt met tocht in het huis. Tijdens de koudere dagen zal dat enorm helpen. Kit is ook helemaal niet duur en voor een paar euro kun je je huis helemaal kitten en houd je die vervelende tocht buiten. Ook tocht strips kunnen je hier goed mee helpen, deze breng je ook bijvoorbeeld aan bij deuren en ramen.

Draagbaar kacheltje

Het neerzetten van een draagbaar kacheltje is zo gedaan, en als je het ’s winters echt koud hebt is het dan erg makkelijk om deze aan te zetten en zo lekker te stoken in bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer. Ook hoeven deze niet duur te zijn, zeker tweedehands vind je dit soort kacheltjes voor maar weinig geld. Zo heb je niet dat je veel geld uitgeeft aan iets wat je later misschien achterlaat, maar kun je het gewoon meenemen naar je volgende (huur)huis. Dat is toch ideaal? Zo heb je er jarenlang wat aan, en heb je het nooit meet koud in huis.

Previous Article
Next Article