LOADING

Type to search

Zo richt je jouw keuken in

Keuken Woontips

Zo richt je jouw keuken in

Share
Zo richt je jouw keuken in

Of je nu gaat verhuizen, of je vindt het tijd voor een make-over van je huidige woning. Het is in alle gevallen goed om de keuken eens serieus aan te pakken. Als er één ruimte in huis is waar de innovatie nooit stopt, dan is het wel in de keuken. Niet alleen waar het gaat om keukenapparatuur, maar ook op het gebied van inrichting kan je allerlei leuke nieuwe dingen doen. Dat maakt het de moeite waard om dus ook echt eens serieus met je keuken aan de slag te gaan.

Doe inspiratie op

De grote lijnen van wat je wilt, die ken je wel. Je wilt ruimte voor je apparatuur zoals je mixer. Daarnaast wil je dat je er gezellig met je familie kan zitten om te eten en na te tafelen. Aan de hand van die wensen kan je al heel veel leuke dingen vinden. Het is namelijk zo dat er wel heel veel inspiratie is op te doen, alleen al door eens online te zoeken naar keukens die aansluiten op het idee dat jij erbij hebt. Op het gebied van de indelen kan je bijvoorbeeld ook met 3D-tools werken tegenwoordig.

Wat wil je vernieuwen?

Misschien zijn er elementen van je keuken die gewoon kunnen blijven in de nieuwe inrichting. Dit is echter wel ook de kans om wat dingen te vernieuwen. Vooral waar het gaat om je apparatuur kan je veel doen. Niet alleen kan je de apparaten die niet meer voldoen vervangen, je kan ook apparatuur kiezen die mooier en moderner is en beter bij het design past. Een fraaie mixer met kom in plaats dan de simpele staafmixer die nu aan de muur hangt kiezen, is daar een voorbeeld van. Zo maak je het ook weer leuk in de keuken.

Wat kan weg?

Om voor een nieuwe indeling te kunnen gaan, is het wel slim om eerst te kijken wat je kan weglaten uit de oude indeling. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de kastruimte? Kan de koelkast verhuizen naar een andere plek? Zijn er spullen die je in de nieuwe keuken niet meer nodig hebt? Door eerst te kijken wat je kwijt kan, kan je ruimte maken voor alle nieuwe items en elementen die een plekje in je keuken moeten krijgen. Op die manier kan je dan de droomkeuken een realiteit maken. Dat is dan ook direct de laatste stap.

Hulp van een expert

Al deze stappen klinken heel gemakkelijk, maar in de praktijk valt dan soms wat tegen. Het is daarom een goed idee om het niet allemaal alleen te doen. Het is een beter idee om er een specialist bij te halen en die te laten bekijken wat er allemaal mogelijk is. Het is zelfs zo dat dan vaak blijkt dat er nog veel meer mogelijk is dan je dacht. Dat maakt het dus ook een stuk gemakkelijker om er de keuken van je wensen van te maken. Daar kan je dan weer vele jaren plezier van houden.