LOADING

Type to search

Zwart-wit wooninterieur, dit zijn de ideeën

Wooninspiratie

Zwart-wit wooninterieur, dit zijn de ideeën

Share
Zwart-wit wooninterieur

Een zwart-wit wooninterieur geeft een mooie luxe uitstraling aan je huis. De stoere en wat robuuste uitstraling van de zwarte kleur en het luchtige karakter van de witte kleur zorgt voor een mooie combinatie tussen deze twee elementaire kleuren. Je kunt deze stijlvolle setting op diverse manieren vormgeven. Wil je je laten inspireren? Woontaal helpt je op weg met ideeën hoe je een zwart-wit wooninterieur op de mooiste manieren kunt vormgeven. 

Waarom de combinatie van zwart en wit uitstekend past bij een wooninrichting

Hoewel de kleuren zwart en wit twee contrasterende kleuren zijn, is het een uitstekend passende combinatie bij een moderne- of klassieke wooninrichting. Het  is immers de spanning in het contrast waardoor het effect van deze kleuren versterkt wordt. Wit is een kleur dat zorgt voor licht in een woonruimte waardoor de zwarte objecten juist opvallen. Het is hierbij wel van belang dat je voor de juiste verhouding kiest om een goede balans tussen deze twee kleuren te creëren. Voor een optimaal effect is het van belang dat ongeveer 70% van je interieur wit is en ongeveer 30% zwart. Je voorkomt hiermee dat de zwarte kleur zal overheersen en de woonruimte hierdoor een kille en donkere uitstraling krijgt. Dit is zowel het geval bij woonruimtes als bij sanitaire ruimtes. 

Zwart-wit wooninterieur, maar niet op de muren

Bij het vormgeven van een zwart-wit wooninterieur, zul je ongetwijfeld de muren ook mee willen nemen maar denk hier wel goed over na. De muren hebben immers een groot oppervlak en zijn hiermee in het oog springend. Een keuze zou zijn om een zwarte streep op een witte muur aan te brengen om de combinatie te vormen of een muur in een donkere kleurstelling te verven. Hoewel je de keuze maakt voor een zwart-wit wooninterieur, moet je je even afvragen of de kleur van de donkere muur zwart moet zijn. Op een zwarte muur zie je alle oneffenheden, zeker als je zou kiezen voor hoogglans- of satijnverf. Daarnaast moet je je realiseren dat een zwarte muur het licht zal absorberen en hierdoor zorgt voor nog meer contrast. Door de muur donkergrijs te schilderen, verklein je dit harde contrast. Een donker grijze muur past uitstekend in een zwart-wit wooninterieur.

Hoe je een zwart-wit wooninterieur dat mooie klassieke tintje geeft

Bij een zwart-wit wooninterieur denk je al snel aan een moderne wooninrichting. Je creëert hiermee al snel een vrij strakke uitstraling. Er zijn ook leuke ideeën om juist de klassieke kant op te gaan. Je kunt een zwart-wit wooninterieur immers prima combineren met een houten vloer, de integratie van natuursteen en satijn. Een bank in barokstijl past immers prima in een klassieke zwart-wit setting. Daarnaast passen kunstwerken, sculpturen en andere klassieke stukken op een perfecte manier bij deze stijl.     

Zwart en wit combineren met andere kleuren

Om op een subtiele manier andere kleuren toe te voegen bij een zwart-wit wooninterieur, voorkom je dat een woonruimte een wat kille uitstraling krijgt. Denk hierbij aan mooie gekleurde kaarsen, het neerzetten van planten en het gebruik van zachte stoffen zoals plaids, tapijten en kussens in de woonkamer en kleurrijke handdoeken in een sanitaire ruimte. Hiermee zorg je voor het contrast waarmee de gekozen zwart-wit sfeer in een woonruimte nog meer tot zijn recht komt.